Scientific Software Engineer

Alten Academy

Gepromoveerd en dan?…..Scientific Software Engineer

Als promovendus werk je jarenlang toe naar dat ene doel: het afronden van je proefschrift . Dit is een intensieve periode en dan wil je ook nog nadenken over de volgende stap in je carrière. Voor mij stond al vast dat ik mij buiten de academische wereld wilde verbreden. Ik wil op hoog niveau aan ingewikkelde uitdagingen in de R&D werken.

Ik zag het niet zitten om de rest van mijn carrière te werken in het specialisme dat ik binnen mijn promotie had opgebouwd. Ondanks dat de numerieke vloeistofmechanica buitengewoon uitdagend en interessant is, wil ik ook een kijkje nemen in andere keukens. Er zijn nog veel meer interessante technische uitdagingen. De toegepaste natuurkunde heeft mij altijd geboeid en daar wilde ik mee bezig blijven. De vaardigheden die ik tijdens mijn promotie heb opgedaan wil ik daarbij blijven benutten.

Maar wat is dan die volgende stap precies? Voor mij begon de zoektocht op LinkedIn. Bijna alle bedrijven plaatsen daar vacatures. Het lijkt zoeken naar een speld in een hooiberg, maar je komt vanzelf interessante banen tegen. ALTEN had (en heeft nog steeds!) een vacature voor Scientific Software Engineer . Ik kende ALTEN niet, en voordat je besluit te solliciteren, ga je je in het bedrijf verdiepen. Op de website vond ik veel informatie over de werkgebieden van ALTEN. Mijn interesse was gewerkt, waarna ik besloot te solliciteren.

ALTEN reageert snel. Waar ik van oud-collega’s verhalen hoorde over slepende sollicitatieprocedures, stond ik anderhalve week na mijn sollicitatie met een aanbieding voor het kantoor. De technische uitdagingen klonken interessant en ik had een goede klik met de mensen die ik bij ALTEN heb gesproken. De volgende stap was gezet.

Ik werk al sinds begin 2015 bij ALTEN en ik heb nog geen moment spijt. Als consultant werk ik voor ALTEN bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in niet-destructief onderzoek . Ik werk daar op de R&D afdeling mee aan de ontwikkeling van nieuwe inspectie-apparatuur . In een dergelijke omgeving moet je een nieuw onderwerp je snel eigen kunnen maken. Kennis waarmee je een constructieve bijdrage kunt leveren die door de klanten van ALTEN vaak ook direct wordt toegepast.

Klinkt dit voor jou ook als een volgende carrièrestap? Dan kan ik je van harte aanraden om contact  met ALTEN op te nemen en wie weet kom ik je binnenkort bij ALTEN tegen!

Auteur: Bernhard  Scientific Software Consultant ALTEN Technology (West)