Life Science en Health

Zet wetenschap in

dienst van het leven

Een zakelijke aanvraag?

Wil je bij ons komen werken?

Of het nu gaat om het investeren in een razendsnelle zoektocht naar het ontwikkelen van geneesmiddelen en vaccins om wereldwijde pandemieën te bestrijden, het ontwikkelen van geavanceerde technologieën om onderzoeksmogelijkheden te verbeteren of om te gaan met een steeds veranderende gereguleerde omgeving, Life Science blijft voortdurend transformeren, aanpassen en innoveren. 

Life Science en Health bestaat uit bedrijven die actief zijn op het gebied van farmaceutica, biotechnologie, medische hulpmiddelen, biomedische technologieën, nutraceuticals, cosmeceuticals, voedselverwerking. Daarnaast omvat het andere organisaties die zich toeleggen op het creëren van producten en oplossingen om het leven van organismen te verbeteren. 

Ondanks dat het tot de meest gereguleerde industrieën ter wereld behoort, blijft de Life Science een van de meest aantrekkelijke. De algehele markt groeit gestaag als gevolg van de toename van de wereldbevolking, toegang tot geneesmiddelen in ontwikkelingslanden, vergrijzende bevolkingen in ontwikkelde landen en de druk op de gezondheidszorg die is ontstaan door wereldwijde pandemieën. 

De impact van wereldwijde gezondheidscrises 

Hoewel economische recessies onvermijdelijk zijn, heeft er in de hele Life Sciences industrie een paradigmaverschuiving plaatsgevonden, gedreven door de wereldwijde pandemie: wereldwijde R&D-samenwerking, strategische verplaatsing van productontwikkeling en productie en specifieke reactieve regelgeving die systematische en gecoördineerde preventie makkelijker maakt. 

Nieuw ontwikkelde processen, gebruikt om de coronapandemie te bestrijden, worden nu gebruikt in het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en therapeutische producten via efficiëntere klinische proeven. Daarnaast heeft de industrie veel interesse opgewekt en investeringen aangetrokken voor veel innovatieve projecten, zoals nieuwe gedigitaliseerde processen om de productieprestaties en smart factories te verbeteren. 

ALTEN: Innovatie in de Life Sciences  

De Life Science leiders van de toekomst zijn hen die zich aanpassen aan de veranderingen, die een duidelijke visie hebben, bereid zijn om nieuwe kansen te grijpen en uitdagingen aan te gaan, samenwerking opbouwen buiten de traditionele spelers en de beste beschikbare middelen en partners op de markt te zoeken. 

Als vooraanstaand Europees consultancybedrijf in Life Sciences begeleidt ALTEN zijn klanten bij de ontwikkeling en productie van producten, met de nadruk op twee belangrijke business lines: 

 • Clinical Research Outsourcing (CRO) services 
 • Life Sciences Manufacturing Operations (LSMO) 

ALTEN in Life Science

350 M€

omzet in 2022

+3,000

consultants

25

landen

300

klanten

6

expertisegebieden in de levenswetenschappen: farmaceutische industrie, biotechnologie, chemie, cosmetica, agrifood, medische hulpmiddelen

ALTEN’s sectoren  

Clinical Research Ops
 • Clinical Operations 
 • Data analytics 
 • Clinical Quality 
 • Vigilantie & Medische informatie
 • Regelgeving & Markttoelating
Manufacturing
 • Manufacturing (Production, Packaging) 
 • Supply chain, Logistics, and Purchasing 
 • Manufacturing 4.0 
 • Lean 6/Sigma en continuous improvement 
Engineering en R&D
 • R&D 
 • Tech Transfer, NPI, NPD 
 • Engineering (Maintenance and Commissioning) 
 • Validation (Q&V, CSV, V&V) 
 • Engineering 4.0 
 • PMO, PM 
Compliance
 • Regulatory Affairs 
 • Quality Assurance 
 • Quality Control 
 • Quality 4.0 

onze SUCCESverhalen

Om grootschalige klinische onderzoeken (fase 3) te kunnen starten van een nieuw vaccin, heeft een van de tien internationale farmaceutische giganten geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe productielocatie in België. ALTEN kreeg de verantwoordelijkheid voor het kwalificeren van de prestaties van de apparatuur en het opstellen van de bedieningsinstructies. 

In het kader van de ontwikkeling van een immunosuppressiva voor postniertransplantatiepatiënten heeft een marktleider in generieke en biosimilaire geneesmiddelen de studie van de voordelen van het farmacokinetische profiel van zijn product uitbesteed aan AIXIAL (gespecialiseerde dochteronderneming van de ALTEN Group). 

ALTEN heeft erkende expertise in medische apparaten en heeft twee servicecentra (Software en Hardware) opgezet om de activiteiten van het R&D-centrum van een van ’s werelds leiders in medische beeldvorming te ondersteunen. Het werk dat wordt uitgevoerd door onze engineers omvat de vakgebieden mammografie, interventionele radiologie en de ontwikkeling van geavanceerde medische beeldvormingsapplicaties. 

Het groeiende gebruik van digitale technologieën in de farmaceutische industrie maakt CSV (Computer System Validation), dat de geautomatiseerde productie van geneesmiddelen controleert, noodzakelijk. Deze validatie biedt gedocumenteerd bewijs dat een softwaretoepassing of een computersysteem onafgebroken zal werken en daarom zal voldoen aan vooraf gedefinieerde GxP (Good Practice) richtlijnen.

onze klanten

Farmaceutische industrie 

Pfizer, Abbvie, Sanofi, Johnson & Johnson, Novartis, GSK, Lonza 

Biotech 

Novo Nordisk, Moderna, Thermo Fisher, Gilead, Amgen 

Cosmetica

Pierre FABRE, L’OREAL

Agrifood 

Syngenta, Danone

Medische hulpmiddelenindustrie

Abbott, Siemens Healthineers, Roche, Becton Dickinson et BioMerieux 

Contact us