Telecom

De telecom sector ondergaat een enorme transformatie door een combinatie van effecten, zoals nieuwe toetreders (service providers zoals Google, Apple en MVNO virtuele operators) en de explosie aan data die noodzakelijk is om de wereldwijde breedband netwerken op topniveau te laten werken.

Bovendien zal de stap van de EU om het Europees Telecommunicatie landschap te harmoniseren de trend naar operator-concentratie versnellen. Dit promoot de ontwikkeling van technische bedrijven die hun vermogen om transnationale turnkey telecom projecten op te leveren hebben aangetoond. Om aan deze wensen en behoeften te voldoen, heeft ALTEN een dedicated Europese organisatie opgezet met meer dan 2000 gespecialiseerde Telecom ingenieurs. Voor zowel mobiel, fixed als internet voeren wij projecten uit, vaak op de grens van de techniek en de business. Onze expertise op het gebied van business kritische systemen speelt hierbij een belangrijke rol.

De technologische uitdagingen voor de toekomst zijn enorm, van interoperabiliteit tussen netwerken van operators tot de uitrol van 5G en de bijbehorende toepassingen zijn belangrijke uitdagingen in de Telecom. Zij creëren engineering requirements in alle gebieden, van het design en testen van productie en uitrusting, tot netwerk ingebruikname, gebieden waarin ALTEN ruime ervaring heeft.