Defensie, Security en Maritiem

Identificeer. Bescherm.
Detecteer. Reageer.

Een zakelijke aanvraag?

Wil je bij ons komen werken?

De defensie-, security- en maritieme industrieën spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid, bescherming en stabiliteit van naties over de hele wereld.

Deze industrieën omvatten een breed scala aan activiteiten, technologieën en organisaties die zich inzetten voor het behouden van nationale defensiemogelijkheden en het beschermen van territoriale wateren.

Deze industrieën werken vaak nauw samen met overheden en defensieagentschappen om paraatheid te waarborgen, capaciteiten te verbeteren en zich aan te passen aan evoluerende veiligheidsuitdagingen in een steeds veranderend geopolitiek landschap.

Een onzekere geopolitieke context

De wereldwijde geopolitieke situatie is momenteel precair. Na twee decennia van strijd tegen het terrorisme bereiden militaire mogendheden zich voor op de terugkeer van interstatelijk ‘hoog intensief conflict’. De defensie-industrie, profiterend van ongekende budgetten, moet de ontwikkeling van uitrustingsprogramma’s (zoals voor lucht, maritiem, ruimte en cyber) versnellen die zijn aangepast aan deze nieuwe situatie. Tegelijkertijd moet de sector nieuwe vaardigheden verwerven (bijvoorbeeld data en robotisering) om technologische doorbraken te anticiperen. 

Van luchtruim tot digitaal domein: de nieuwe uitdagingen van nationale veiligheid

De afname van het luchtverkeer en nationale lockdowns heeft de activiteiten op het gebied van interne veiligheid in de meeste landen verminderd. Tegelijkertijd hebben de verschuiving naar op afstand werken en het blootstellen van veel organisaties aan cyberaanvallen geleid. De marktleiders in de sector positioneren zich nu in de belangrijkste gebieden van digitale veiligheid, waarbij de Cloud en digitale identiteit voorop staan. Deze investering gaat gepaard met tal van initiatieven om het tekort aan IT- en cybersecurityvaardigheden tegen te gaan, bijvoorbeeld door samenwerkingen met softwarebedrijven, speciale trainingsprogramma’s. 

ALTEN, partner voor defensie- en veiligheidsprojecten 

De ALTEN Groep ondersteunt de digitale transformatie van haar klanten door te werken aan technologische informatie. ALTEN werkt in Defensie Engineering aan de ontwikkeling van vliegtuigen, gevechtsvoertuigen en geavanceerde embedded systemen. ALTEN ontwerpt ook schepen en onderzeeërs als onderdeel van haar expertise in maritieme defensiesystemen. ALTEN ondersteunt haar klanten en overheden bij de beveiliging van identiteitsgegevens, biometrie en connectiviteitsoplossingen. 

ALTEN in de defensie-, maritieme en security-industrieën

200 M€

omzet in 2022

2,900

consultants

20+

landen

ALTEN’s sectoren 

Landverdediging 

Luchtverdediging 

Maritieme verdediging 

Digitale beveiliging 

Onze Succesverhalen

Met de toenemende digitalisering van gevechtsplatforms om een betere netwerkgecentreerde oorlogvoeringscapaciteit te verzekeren, hebben operators ook behoefte aan een betere Human-Machine-interface (HMI) om te kunnen omgaan met de groeiende hoeveelheid informatie. ALTEN levert haar expertise in HMI-ontwerp en embedded softwareontwikkeling aan verschillende leveranciers van defensie-elektronische apparatuur voor verschillende producten (infanterie tactische tabletcomputer, optische apparatuur, satellietcommunicatie, UAV). 

Hoge onderhoudskosten en lage beschikbaarheid van pantservoertuigen uit de Koude Oorlog dwingen landstrijdkrachten om hun vloot te vernieuwen. Het doel: meer veelzijdigheid, projectiecapaciteit en controle over de eigendomskosten. Om aan deze uitdagingen te voldoen, dragen engineers van ALTEN bij aan de Franse programma’s voor pantservoertuigen van de volgende generatie op het gebied van mechanische engineering (voertuigarchitectuur) en voertuigtesten. 

Om 10 miljoen vierkante kilometer Europese luchtruimte te beschermen tegen verschillende bedreigingen, heeft de NAVO een gecoördineerd luchtverdedigingssysteem nodig van de lidstaten. ALTEN, met haar vermogen om grensoverschrijdende technische projecten te beheren, ondersteunt een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in C4ISR-systemen bij het implementeren van haar oplossing in verschillende Europese landen. Onze engineers zorgen voor systeemintegratie, systeembeheer en technische ondersteuningsactiviteiten. 

Om over te stappen naar een geoptimaliseerd financieel model, breiden de strijdkrachten de schaal van uitbestede militaire diensten buiten het slagveld uit. Een wereldwijde industriële pionier in defensieoplossingen heeft ons een zeer veeleisend militair trainingsprogramma toevertrouwd en om dit succesvol te maken implementeert ALTEN een volledig geïntegreerde, op computers gebaseerde, trainingsoplossing die loopt van persoonlijke trainers tot e-learningplatforms, zowel voor grondpersoneel (technisch en onderhoudspersoneel) als voor vliegtuigbemanning (piloten en systeemoperators). 

Met het uitgebreide gebruik van op internetprotocol (IP) gebaseerde bankwezen, gezondheidszorg, entertainment, of zelfs slimme energie- en transportsystemen, zijn cyberbeveiligingskwetsbaarheden en -functies een hoge prioriteit geworden voor onze klanten. ALTEN, samen met haar JV ALTEN SIR GSS, ondersteunt verschillende klanten (overheidsbeveiligingsdiensten, banken, industriële bedrijven) bij SCADA-kwetsbaarheidsaudits, ISO27001-consultingdiensten, SOC-implementatie, toegangsbeheer, gegevensversleuteling, penetratietesten. 

Onze klanten 

Defensie & Marine 

Airbus Group, Leonardo, Dassault Aviation, Naval Group, Saab, Nexter, General Dynamics…Safran Group, Thales Group, MBDA, Honeywell, Rheinmetall…

Security

Airbus D&S, Safran Group, Thales DIS, IDEMIA, Orange Groupe…

Contactformulier