Scientific Software Engineer | Technical Software

De functie

Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Dan past de functie van Scientific Software Engineer mogelijk goed bij jou.

In deze functie kun je werken en brede ervaring opdoen binnen verschillende werkgebieden en omgevingen. Je werkzaamheden liggen in dit gebied op het snijvlak van software engineering en één of meer wetenschappelijke disciplines en vergen een multidisciplinaire aanpak.

Projecten
Onze projecten worden vaak gekenmerkt door een hoog wiskundig gehalte en voeren we uit in alle marktsectoren, zoals de ontwikkeling van dynamische modellen om waterstromingen te berekenen of voor het monitoren van CO2 vanuit de ruimte, het simuleren van aardlagen of het ontwikkelen van algoritmes om andere fysische data te verwerken. Voor jou de ideale mogelijkheid om jouw kennis in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen.

Jouw profiel

Opleiding

  • Een afgeronde opleiding op universitair niveau of een PhD, op het gebied van Technische Informatica, Natuurkunde of Wiskunde of een aangrenzend vakgebied

Ervaring
Je hebt ervaring met / kennis van:

  • Het werken in bijvoorbeeld C, C++, Python, Fortran of modelleringspakketten als Matlab
  • Het implementeren van numerieke algoritmes
  • Windows en/of Unix/Linux ontwikkelomgevingen

Pre 
Het is geen vereiste, maar je hebt een streepje voor als je kennis hebt van:

  • Libraries als QT
  • High performance computing, bijvoorbeeld met CUDA of OpenMP

ALTEN biedt

Heb jij de gesprekken net zo leuk ervaren als wij? Dan ontvang je meteen een vast contract. Mocht je daarvoor kiezen, dan is de volgende stap het uitzoeken van een auto. Ook zorgen wij voor een laptop. Tijd voor ontspanning vinden wij net zo belangrijk, dus krijg je bij ons standaard 27 vakantiedagen. Wil je meer dagen? Je kan er 10 bij kopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een uitstekende premievrije pensioenregeling. 

Met de juiste begeleiding van je Business Manager en Technisch Manager ga jij je nieuwe ALTEN avontuur aan.

Over ALTEN

ALTEN is een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf, met de meest toegewijde consultants. Onze kantoren zitten door heel Nederland.

Contact
Interesse? Neem contact op met ons recruitment team via sollicitatie@alten.nl

Details
Publication date 25/09/2023
Location Eindhoven
Categorie Technical Software
Recruiter Joy Auguste
Reference Number AD000046