Patrick’s Testimonial XPERT Sessions

Patrick's Testimonial
,

Patrick is al sinds 2016 werkzaam in de robotica en heeft gedurende deze periode veel ervaring opgedaan met ROS (Robot Operating System). Tijdens de Xpert session ‘ROS2′ van 8 oktober a.s. zal Patrick meer vertellen over de nieuwe versie van ROS: ROS2. Hieronder lees je Patrick’s Testimonial.

“Mijn naam is Patrick van Laar en ik ben sinds 2016 werkzaam in de robotica, voornamelijk aan de perceptie-kant. Robotica heeft, net als andere vakgebieden, behoefte aan een goede software architectuur. ROS kan hierbij helpen door bijvoorbeeld het onafhankelijk maken van robot en algoritmes. Daarnaast kan je snel resultaat boeken, doordat er veel software gedeeld wordt. In meerdere projecten heb ik hier profijt van gehad: van een robot die huishoudelijke taken in verpleeghuizen deed en daarmee de zorgverleners ontziet tot het herkennen van voertuigen op basis van hun geluid.

ROS2 is de meer professionele nieuwe versie van ROS gericht op de industrie. Recentelijk is de eerste long-term-support (LTS) versie ervan uitgekomen, dus is dit een mooi moment om in te stappen. Er zijn nieuwe features zoals het beter omgaan met slechte netwerken en real time support en de bestaande software is verbeterd. We vertellen er graag meer over in deze Xpert session.”

Ben je na het lezen van Patrick’s Testimonial enthousiast geworden over de Xpert session ROS2? Meld je dan hier aan voor deze Xpert session. In het kader van één van onze kernwaarden, networkers in knowledge, staat kennisdeling bij ALTEN hoog in het vaandel. In een tijd waarin veel op afstand wordt gedaan heeft ALTEN besloten om deze kennisdeling te blijven nastreven, maar in een online vorm. Vanuit deze gedachte zijn onze Xpert Sessions ontstaan. In deze sessies delen onze experts hun vakinhoudelijke kennis in de vorm van webinars, waar ruimte is voor vragen en discussie om zo optimaal van elkaar te kunnen leren. Met deze sessies biedt ALTEN een kennisplatform aan, samengesteld voor en door experts.