XPERT Sessions: Robot operating system (ROS)2

okt 08
ROS2
Share

In het kader van één van onze kernwaarden, networkers in knowledge, staat kennisdeling bij ALTEN hoog in het vaandel. In een tijd waarin veel op afstand wordt gedaan heeft ALTEN besloten om deze kennisdeling te blijven nastreven, maar in een online vorm. Vanuit deze gedachte zijn onze Xpert Sessions ontstaan. In deze sessies delen onze experts hun vakinhoudelijke kennis in de vorm van webinars, waar ruimte is voor vragen en discussie om zo optimaal van elkaar te kunnen leren. Met deze sessies biedt ALTEN een kennisplatform aan, samengesteld voor en door experts.

Intelligente robots: van prototype naar product met ROS2

Dankzij de grote open-source community is het Robot Operating System (ROS) al jaren populair onder ontwikkelaars voor het ontwikkelen van complexe robotsystemen. Aangezien ROS oorspronkelijk niet ontwikkeld is voor industriële toepassingen, wordt het vaak slechts voor prototypes gebruikt. De nieuwste versie, ROS2, is ontwikkeld met de eisen van de industrie in het achterhoofd. Zo wordt de stap van prototype naar product een stuk kleiner. 

In deze interactieve sessie gaat Berend Küpers, samen met Patrick van Laar, onder andere in op vragen over wat ROS2 is en hoe het gebruikt kan worden.

Datum: donderdag 8 oktober 2020
Tijd: 19:00 uur

Voorkennis: om aan dit webinar deel te kunnen nemen is een achtergrond op HBO niveau, met een robotica, mechatronica of werktuigbouwkundige component, noodzakelijk. Het is niet noodzakelijk om al over werkervaring te beschikken met, of trainingen gevolgd te hebben over, ROS.
Taal: het
webinar wordt in het Nederlands gegeven, maar bevat Engelse slides.

Schrijf je nu in voor de XPERT Sessions – Intelligente robots: van prototype naar product met ROS2 via onderstaand inschrijfformulier.

Graag tot 8 oktober!

Inschrijven XPERT Session - ROS2

Misschien vindt u dit ook interessant

In haar rol als kennispartner organiseert ALTEN uiteenlopende events om haar kennis te delen. Wil je meer weten over deze evenementen? Klik dan op één van onderstaande events voor meer informatie óf om je in te schrijven.