Ismail Testimonial

ALTEN Testimonial Ismail

Ismail is bijna een jaar in dienst bij ALTEN als Test Engineer. Hij heeft een bouwkundige achtergrond, maar dankzij de Masterclass ‘Test Engineer’ heeft hij zijn carrière een andere draai gegeven.

“Ik had tot op heden qua opleidingen geen IT achtergrond, echter heeft de IT wel altijd mijn interesse gehad. In mijn vrije tijd was en ben ik nog steeds, veel bezig met IT. Mijn opleidingsachtergrond is bouwkundig en het heeft enkele jaren geduurd voordat ik de stap durfde te maken om van mijn hobby mijn werk te maken.

Via een kennis ben ik in contact gekomen met ALTEN. Die attendeerde mij op de masterclass ‘Test Engineer’ waarbij je door middel van een uitgebreid opleidingsprogramma van vijf weken wordt klaargestoomd voor deze functie. Dit leek mij een mooie uitdaging om verandering te brengen in mijn carrière. Ik ben begonnen met het volgen van diverse trainingen, die gegeven werden door o.a. ervaren collega’s. Deze manier van lesgeven spreekt mij erg aan, omdat zij door hun ervaring veel kunnen meegeven vanuit het werkveld zelf.

Ik ben nog steeds werkzaam bij mijn eerste opdracht; een grote verzekeringsmaatschappij in Rotterdam. Hier werk ik binnen een DevOps team waar ik onder andere verantwoordelijk ben voor functioneel testen en test automatisering. Binnen een DevOps team zijn we als team verantwoordelijk voor de gehele lifecycle, van design tot support op productie. Dit betekent dat ik behalve testwerkzaamheden ook bijvoorbeeld incidenten oppak.

Vooral in het begin was dit erg wennen, de dynamiek van de IT-omgeving en de werkzaamheden. Door mijn werkhouding, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en de bagage die ik had meegekregen vanuit de masterclass kon ik mijn draai snel vinden in het team. Iedereen is erg behulpzaam, zowel bij de klant als bij ALTEN.  Zo staat er altijd iemand klaar om even mee te sparren als je ergens tegen aanloopt of wanneer je keuzes moet maken qua opdrachten die weer van invloed zijn op je persoonlijke en werkgerelateerde ontwikkelingen.”

Ismail

Meer van onze testimonials vind je hier