Innovatie seminar: Anouk Hol

Anouk Hol

Op donderdag 25 november zal het ALTEN Innovatie seminar plaatsvinden te Eindhoven. Één van onze gastsprekers is Anouk Hol, Product Manager bij VDL Bus & Coach. De titel van haar presentatie tijdens het seminar is ‘New Generation Citea: Zero Emission with Zero Compromise’. Hieronder leest u meer over Anouk en haar presentatie. 

Anouk Hol is verantwoordelijk voor het productmanagement van de Citea stadsbus van VDL Bus & Coach, de marktleider in West-Europa voor elektrische bussen. Vanaf 2015 was zij nauw betrokken bij het onderzoek en de ontwikkeling van de New Generation Citea. Met haar team was ze betrokken bij de aerodynamische vormoptimalisatie, het energiemanagement- en controleontwerp en de thermodynamica en het ontwerp van het warmtepompsysteem. Ze werkte samen met universiteiten en onderzoekspartners in Europa binnen verschillende Europese projecten. In maart 2020 is ze begonnen als product manager. Als product manager is zij verantwoordelijk voor het presenteren en trainen van collega’s van sales over de nieuwe generatie Citea en het ondersteunen van het tender team. Verder is zij verantwoordelijk voor het managen van de product portfolio die VDL in de markt aanbiedt in nauwe samenwerking met de fabrieken, engineering en homologatie.

Anouk Hol heeft een bachelor in Biomedische Technologie en een master in Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Tijdens haar master heeft zij zich gespecialiseerd in thermodynamica en aerodynamica van auto’s binnen Volkswagen AG. In 2015 is zij begonnen op de afdeling conceptontwikkeling van VDL Bus & Coach.

Bent u geïnteresseerd in het Innovatie seminar en zou u zich graag aan willen melden? Dat kan via deze link.