Publicatie: Deep learning

13/10/2019

“Onderzoek aan vliegtuigen en bruggen versneld met deep learning”

In Mechatronica & Machinebouw verscheen op 20 september 2019 onderstaand artikel, geschreven door David Blom (Research Software Ingenieur bij ALTEN).

ALTEN hielp een opdrachtgever om defecten in composietwanden te analyseren. De ingenieurs gebruikten geavanceerde deep learning-technieken om een hoge detectiescore te halen.

Er is een groot aantal technieken om de eigenschappen van een materiaal te onderzoeken zonder schade te veroorzaken. ALTEN heeft onderzoekers ingezet bij een toonaangevende opdrachtgever om mee te werken aan zeer effectieve tools voor kwaliteitscontrole en onderzoeksdoeleinden. Hiermee kan de wand van een object worden gescand met meetapparatuur waarmee data wordt verzameld. Het doel van dit materiaalonderzoek is om delaminaties van composieten te detecteren. Een delaminatie kan ontstaan door een slechte hechting tussen de verschillende composietlagen.

Lees het gehele artikel via deze link: https://mechatronicamachinebouw.nl/artikel/onderzoek-aan-vliegtuigen-en-bruggen-versneld-met-deep-learning/

Share