Talent@ALTEN: Luc

17/12/2019

“Ik wil graag een bijdrage leveren en niet alleen een mening hebben.”

 

Na het behalen van zijn Master Industrial Design is Luc 2,5 jaar geleden bij ALTEN in dienst gekomen. Hij is hier werkzaam als UX-consultant en zit hij bij de jongerenorganisatie van ALTEN (Basixz). Hij zet zich niet alleen in voor ALTEN maar ook voor zijn scoutingvereniging, want sinds 2 jaar zit hij daar in het bestuur als secretaris.

Van deelnemend lid tot leiding

Toen Luc 15 was, begon hij bij de scouting als ‘Rowan’. Dit is een groep binnen de scouting voor de leeftijdscategorie 15 t/m 18 jaar. Met deze groep deed hij 3 jaar lang één keer per week verschillende activiteiten. “Na deze 3 jaar wilde ik nog niet weg bij de scouting en ging ik leidinggeven aan de verkenners (de groep van 10 t/m 14 jaar). Toen ik begon bij de leiding, deed ik vooral mee met de activiteiten en motiveerde ik de kinderen. Uiteindelijk breidde dit zich uit naar het inzetten van mijn creativiteit voor het plannen van de dagprogramma’s. Een dagprogramma bestaat uit 3 uren, waarin allemaal spellen en activiteiten worden gepland. Daarbij is het belangrijk dat naast dat de kinderen vooral lekker plezier moeten hebben, ook wat leren. De uitdaging om die twee elementen met elkaar te combineren en er een leuk dagprogramma van te maken gaf mij veel energie.”

 

 

Levende bordspellen

“Bij de scouting zijn er veel ‘standaard’ spellen en activiteiten die er gedaan worden. Voor mij zat daar niet zoveel uitdaging in, dus begon ik zelf met het bedenken van nieuwe activiteiten en spellen. Zelf vond ik het altijd leuk om voor de scouting ‘levende bordspel spellen’ te maken. Ik maakte dan bijvoorbeeld een ‘Levend Cluedo’ of ‘Levend De Kolonisten Van Catan’. Ik ontwierp zelf de borden en gebruikte een plotter om ze op A0 te printen. Ik kon daar mijn creativiteit in kwijt en dat werd gelukkig ook gewaardeerd.”

Grotere uitdaging binnen de Scouting

Na 8 jaar leiding te hebben gegeven, was Luc toe aan iets nieuws binnen de scouting. “Ik wilde graag bij de scouting blijven en iets voor ze kunnen betekenen. Op dat moment vond ik dat er bij het bestuur best wat ruimte was voor verbetering, dus dacht ik: “Als ik vind dat het beter kan, waarom ga ik het dan niet zelf doen?” Samen met een vriend heb ik toen aangegeven dat ik graag een bijdrage wilde leveren voor de scouting en graag in het bestuur wilde. Daar was toen ook ruimte voor en sinds 2 jaar ben ik secretaris binnen het bestuur van mijn vereniging.”

Sinds Luc in het bestuur zit, is er al veel vooruitgang geboekt. “Wij zijn nu innovatief aan het groeien en we proberen door middel van co-creatie, mensen mee te laten denken over het beleid en de visie van de scouting. Daarnaast zijn we als bestuur ook bezig met een meerjarenplan. Ik heb veel passie voor de vereniging en ik vind het erg leuk om te zien dat dingen beter worden en dat je als vereniging innoveert.”

Skills toepassen op het werk en andersom

Volgens Luc heeft hij veel geleerd van scouting, wat hij weer op het werk kan toepassen, en andersom. “Van leiding geven bij de scouting heb ik geleerd hoe je voor grote groepen kan staan en misschien nog belangrijker: hoe je de aandacht van een groep erbij houdt. Want als je iets aan kinderen kan uitleggen, die vaak een wat kortere spanningsboog hebben en minder de sociale druk van opletten voelen, dan kan je dat voor volwassenen ook.

“Vaardigheden die ik leer op mijn werk, zoals organisatorische zaken en mijn kennis over innovatie technieken, kan ik heel goed toepassen binnen scouting. Met die skills bereid ik workshops voor bij de scouting om mensen op nieuwe ideeën te laten komen en om hun creativiteit te stimuleren.”

Share