Graduate@ALTEN: full-waveform inversion

, , ,

Lex is 26 jaar en momenteel stagiair bij ALTEN. Voor zijn master Chemische Technologie aan de TU in Eindhoven was hij op zoek naar een interessante opdracht en die heeft hij bij ALTEN gevonden. Hij houdt zich momenteel bezig met de in-house code van ALTEN: full-waveform inversion. Na zijn afstuderen blijft Lex bij ALTEN en gaat aan de slag als Scientific Software Engineer. In dit interview vertelt hij graag meer over zijn stageopdracht. Afstudeerstage
“Ik ben bij ALTEN terecht gekomen omdat ik zocht naar een stage waarbij ik de achtergrond van mijn studie kon combineren met software engineering. In deze zoektocht kwam ik een vacature tegen voor Scientific Software Engineer bij ALTEN. Dit beschreef mooi waar ik naar zocht met als voorbeelden: complexe technische uitdagingen, het programmeren in C++ en opdrachten met een hoog wiskundig gehalte. Een voorbeeld van een opdracht waar mijn oog op viel, was een simulatie van de reconstructie van grondlagen. Toen ik deze functie zag, heb ik ALTEN een berichtje gestuurd of het mogelijk was om in deze richting stage te lopen en nu zit ik hier.”

Tijdens deze stage heb ik me beziggehouden met de in-house code van ALTEN: full-waveform inversion. Hiermee kun je op basis van geluidsgolven gedetailleerde kaarten maken van de ondergrond. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in de geologie om ondergrondse metingen te doen. Deze leuke en uitdagende opdracht waarbij wetenschap en software engineering samenkomen, ben ik momenteel aan het afronden om zo af te studeren aan mijn master.”

Toekomst
“Na mijn afstuderen ga ik verder bij ALTEN als consultant op het gebied van Scientific Software Engineering. We zijn nu gezamenlijk op zoek naar een gaaf project dat aansluit bij mijn achtergrond en interesses, zodat ik mij op deze manier verder kan ontwikkelen als Scientific Software Engineer.”

Ook afstuderen?
“ALTEN is een goede plek voor leuke, uitdagende projecten waarbij je wetenschap en software engineering kunt combineren. Tijdens deze stage word je begeleid door ervaren consultants die veel aandacht hebben voor je verder ontwikkeling. En je bent op kantoor* samen met consultants aanwezig, die verschillende gave projecten doen en waar je veel van kan leren.” Wil je weten welke afstudeeropdrachten ALTEN voor jou heeft? Klik dan  hier . Lex Verheem Wil je meer blogs lezen van onze collega’s, klik dan hier. * indien de Coronamaatregelen dit toelaten.