Back@ALTEN: Maarten

Maarten
,

Maarten is 40 jaar, woont in Nijmegen en is sinds 1 maart 2021 weer terug bij ALTEN Technology in Eindhoven waar hij werkzaam is als consultant binnen het ALTEN Delivery Center (ADC). En dit is niet voor het eerst … Van december 2010 tot april 2020 werkte Maarten al als consultant bij ALTEN. Na een kleine tussenpauze is hij weer terug. Lees hier zijn verhaal. 

“Ik heb in die tijd heel veel leuke, afwisselende projecten gedaan bij klanten en heel veel leuke mensen ontmoet. De open cultuur en de vele sociale en leerzame activiteiten die binnen ALTEN worden georganiseerd hebben me altijd heel erg aangesproken en hebben me ook geholpen om te groeien als persoon en als consultant.

Op een gegeven moment kwam ik er achter dat ik toch wat meer vastigheid wilde qua werklocatie. De reistijden (files) waren hier ook debet aan. Toen heb ik er voor gekozen om ALTEN te verlaten voor een functie als software developer voor een bedrijf in Nijmegen, dat letterlijk op fietsafstand van mijn huis was. Maar, toen kwam de COVID crisis en werd het permanent thuiswerken, de reistijd was 0. Na ongeveer een jaar kwam ik er achter dat ik bij dit bedrijf ook niet echt op mijn plek zat. Ik had zelfs mijn collega’s (door COVID) nog nooit in het echt gezien.

Toen werd ik benaderd door mijn oud-Business Manager bij ALTEN met de vraag of ik niet nog eens wilde praten om eventueel weer terug te komen. Het leukste vond ik nog dat ik toen ik het kantoor binnenkwam voor dat gesprek, iedereen mij nog herkende en vroeg hoe het ging. Ik voelde me gelijk weer thuis. Ik heb toen wel aangegeven dat ik de reistijd nog steeds wel belangrijk vond en zodoende werd me een functie binnen het ADC in het vooruitzicht gesteld. Zo kon ik voldoende thuiswerken en niet 5 dagen in de file hoefde te staan (ook na COVID). Ik hoefde niet lang na te denken om te tekenen.

Aan de foto die je hier ziet (net na de 10km hardloopwedstrijd in Eindhoven) zit ook nog een link met ALTEN. Twee jaar geleden waren er binnen ALTEN een aantal collega’s die een triathlon clinic gaven. Aangezien ik wat meer aan sport wilde doen, had ik me hier voor opgegeven. Het idee was om met een aantal groepjes een triathlon in estafette-vorm te doen. Aangezien er in mijn groep niemand het hardloopstuk wilde doen, heb ik dat op mij genomen, samen met het fiets-gedeelte.

Ik had nog nooit hardgelopen dus ben ik hiervoor gaan trainen. Ik merkte dat ik het leuk vond en dat ik er steeds beter in werd. Zodoende ben ik ook hardloopwedstrijden gaan doen (zoals die in Eindhoven) en nu ben ik zelfs op een punt dat ik in september een halve marathon ga lopen.”

Maarten Joosten
Technical consultant

Wil je meer weten over het ADC, klik dan hier. Wil je meer blogs lezen van onze collega’s, klik dan hier