Talent@ALTEN: Thijs

Thijs
, ,

Thijs is sinds kort Consultant bij ALTEN; namelijk pas sinds september van dit jaar. Voordat hij bij ALTEN in dienst kwam, studeerde hij Embedded Software aan de HAN in Arnhem. Momenteel werkt hij als software engineer in onze vestiging in Apeldoorn. Naast zijn werk als consultant is Thijs heel druk met zijn eigen bedrijf ‘Thrax’ waar hij werkt als DJ en producer. Meer weten over Thijs? In dit interview vertelt hij er alles over. Wat doe je precies bij ALTEN?
“Momenteel werk ik via ALTEN op een opdracht bij een Nederlandse producent van centrale verwarmingsproducten voor de woning- en utiliteitsbouw, gevestigd in Apeldoorn. Als software en test engineer ben ik bezig met het testen van hun kamerthermostaat.”

Wat is jouw talent precies?
“Ik ben DJ, producer en gitarist. Als DJ draai ik vooral op feesten, zoals evenementen en bruiloften, etc. Ook produceer ik mijn eigen dancemuziek. Dan ga ik achter de computer zitten en componeer compleet nieuwe nummers. Soms neem ik ook stukken gitaar op om te gebruiken in mijn muziek.”

Hoe ben je erachter gekomen dat je hier talent voor hebt?
“Ik kom uit een heel muzikaal gezin. Mijn opa was al met muziek bezig, mijn moeder speelt klarinet en mijn vader doet slagwerk. Dus, ben ik al van jongs af aan met muziek bezig. Toen ik een gitaar kreeg van mijn oom en tante heb ik gitaarlessen gevolgd. Dit was in 2010. Inmiddels heb ik drie gitaren: een Spaanse-, Western en een elektrische gitaar. Na de gitaarlessen ben ik, in 2013, in aanraking gekomen met het DJ-vak en heb ik DJ en producer-lessen gevolgd. Vanuit daar mocht ik op feesten draaien en kon ik ervaring opdoen in het ‘lezen’ van publiek (welke muziek je moet draaien om de gasten op de dansvloer te houden).” Wat vind je er leuk aan?
“Ik vind het alle drie even leuk. Wanneer ik als DJ draai is het leuk om het publiek aan het dansen te krijgen en hen kennis te laten maken met de muziek die ik vet vind. Maar het publiek aan het dansen houden blijft natuurlijk het hoofddoel.

Als producer maak ik vooral dancemuziek. Het componeren van een nummer, de juiste instrumenten zoeken en vinden, dat is de uitdaging. Nieuwe geluiden combineren en een eigen ‘sound’ creëren, dat is echt supertof!

Maar ook als gitarist maak ik nog steeds ontwikkelingen door. Je leert nieuwe nummers en nieuwe technieken. Op gehoor proberen een nummer na te spelen en de akkoorden te vinden is heel uitdagend en toch ook wel ontspannend.”

Hoe combineer je deze hobby’s met je werk bij ALTEN?
“Bij ALTEN heb ik de mogelijkheid gekregen om 32 uur per week te werken, waar ik heel blij mee ben. Ik denk dat ik met een fulltime contract niet genoeg tijd zou hebben om aan Thrax te werken. Ik kan dus één dag per week besteden aan mijn eigen bedrijf en aan mijn passie voor muziek. Dat zou 8 uur per week zijn, maar ik denk dat ik per week ruim 12 uur met muziek bezig ben. Denk hierbij aan: muziek organiseren voor het draaien, muziek produceren, gitaar spelen (oefenen) en het management van mijn ‘brand’ (social media, netwerken met andere artiesten, etc.). Wanneer ik boekingen / optredens heb, besteed ik mijn parttime dag aan het voorbereiden van het optreden.”

Wil je meer weten over het bedrijf van Thijs, of wil je hem boeken voor een feest? Klik dan hier .

Meer blogs van onze consultants lezen? Deze vind je hier