Vliegende kunst

Kunst

Bij ALTEN staat Technologie centraal. In deze rubriek ‘Technology & Art’ geven we voorbeelden van kunst waarin een belangrijke rol voor techniek is weggelegd. Dit keer ‘Vliegende kunst’:

In de zomer van 2019 werden drones voor het eerst in Nederland ingezet in een kunstproject. 300 Intel® Shooting Star™ drones vlogen boven het IJ en vormden samen het kunstwerk Franchise Freedom van Studio Drift. De drones vormen een autonoom vliegende zwerm, vergelijkbaar met een vlucht spreeuwen. De drones zijn niet voorgeprogrammeerd om een vast patroon te volgen, maar beslissen zelf waar ze naartoe bewegen. Om Franchise Freedom te creëren, bestudeerde Studio Drift de natuurlijke vluchtpatronen van spreeuwen en vertaalde deze naar software die speciaal is ontwikkeld en is embedded in de drones. Elke drone heeft een lichtbron en de intensiteit en kleur worden beïnvloed door de afstand tussen de drones onderling, wat de nadruk legt op de dichtheid van de groep.

Jaarlijks brengt ALTEN een bureaukalender uit voor haar relaties en medewerkers, waarmee  niet alleen inzicht wordt gegeven in de dagen van het jaar, maar ook over uiteenlopende thema’s die raaklvakken hebben met ons vakgebied. Voor 2019 is het thema ‘Technology & Art’. Bron: Drift, foto: Ossip van Duivenbode – Vliegende kunst

Meer berichten van ALTEN lezen? Deze vind je hier