Alten Nederland

Technical Software

Technical Software

Één van de specialisaties van ALTEN is technische software engineering. Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende technisch georiënteerde bedrijven, onder andere in de (hightech) industrie, telecom en verkeer & vervoersmarkt. Voor deze bedrijven werken wij, met onze hooggekwalificeerde consultants, aan innovatieve technische ontwikkelingen. De werkzaamheden zijn onderverdeeld in de volgende werkgebieden:

Embedded SystemsKijk hier voor meer informatie

Alten NederlandAan embedded systemen of in-product software worden hoge eisen gesteld wanneer het gaat om betrouwbaarheid.

Daarnaast moet met verstand van hardware zeer zorgvuldig worden omgegaan met de beschikbare resources als geheugen en processorcapaciteit. Dit maakt dat de ingenieur bij het ontwikkelen van de software vanaf de specificatie tot en met de testen rekening moet houden met deze randvoorwaarden.

Simulatie & ModelleringKijk hier voor meer informatie

Alten NederlandProjecten die op het snijvlak liggen van de software engineering en één of meer wetenschappelijke disciplines vergen een multidisciplinaire aanpak.

Deze projecten worden vaak gekenmerkt door een hoog wiskundig gehalte en komen in alle marktsectoren voor, zoals bij de ontwikkeling van medische hulpmiddelen óf geotechnische en milieugerelateerde systemen voor waterbouwers of de olie- en gasindustrie.

Monitoring & ControlKijk hier voor meer informatie

Alten NederlandVoor de ontwikkeling van real time systemen, zoals besturingssystemen voor verkeer en vervoer of de lucht- en ruimtevaart, is een gedegen aanpak met veel aandacht voor correctheid en betrouwbaarheid noodzakelijk.

De ingenieurs van ALTEN zijn thuis in de manier van werken die vereist is voor de ontwikkeling van real-time systemen.

Business Kritische SystemenKijk hier voor meer informatie

De werking van sommige applicaties, die in de administratieve omgeving van een bedrijf voorkomen, zijn dermate belangrijk voor de continuïteit van de bedrijfsvoering dat de ontwikkeling hiervan een ‘ingenieurs-aanpak’ vergt.

Voor dit soort systemen is ALTEN de ideale partner om op projectbasis of anderszins een bijdrage te leveren.

Soorten dienstverlening

Consultancy & Engineering Op basis van individuele kennis en vaardigheden leveren onze medewerkers een oplossing voor uw vraag.
Work packages ALTEN neemt de volledige ontwikkeling van u over op een van onze Service centers.
Projecten Afspraken over tijd, geld en de resultaten die opgeleverd moeten worden in het kader van een project.