Smart Water Management

ALTEN werkt samen met een onafhankelijk kennisinstituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond. Dit instituut ontwikkelt wereldwijd smart oplossingen, innovaties en toepassingen op het gebied van overstromingen, deltaplanning, infrastructuur, water- en ondergrondse middelen en milieu.

Om alle projecten en (tender)aanbiedingen bij te houden, worden al hun gegevens opgeslagen in een intern systeem, gebouwd als een web-gebaseerde applicatie. De oorspronkelijke applicatie werd lange tijd met succes gebruikt, maar was verouderd, wat leidde tot veel potentiële beveiligingsrisico’s. Daarom moest er met een harde deadline een compleet nieuwe applicatie met alle bestaande functionaliteiten worden ontwikkeld ter vervanging van de bestaande.

ALTEN activiteiten

ALTEN werd gevraagd een geheel nieuwe web-gebaseerde applicatie te ontwikkelen

 • Maken van een nieuw user experience (UX) ontwerp
 • Ontwerp van een nieuwe schaalbare, modulaire software-architectuur
 • Ontwikkeling van alle benodigde features
 • Migratie van alle data van de oude naar de nieuwe applicatie
 • Ondersteunen van de eindgebruikers

ALTEN toegevoegde waarde Kennis

 • UX-ontwerp
 • Software-architectuur
 • Full-stack ontwikkeling

Software en vaardigheden

 • React
 • C#.NET
 • Adobe XD

Resultaat

De applicatie is voor de deadline met succes in productie genomen en wordt momenteel onderhouden binnen het ALTEN Delivery Center (ADC).