Milieuvriendelijke reinigingsrobots

Voor een machinebouwer in de agrarische sector ontwikkelde ALTEN applicaties voor hun mestreinigingsrobot. De robot rijdt autonoom tussen de koeien in de stal volgens een kaart en route gemaakt door technici van de klant.

De robot schuift de mest niet, maar zuigt deze op. Dit zorgt niet alleen voor een schonere vloer, maar zorgt er ook voor dat de hoeven van de koeien schoner blijven. Dit komt zowel de gezondheid als het welzijn van de dieren ten goede.

De originele tool waarmee de technici een kaart en route kunnen maken en (her)configureren was erg moeilijk en tijdrovend in het gebruik, dus werd ALTEN gevraagd om een product te maken dat kon worden uitgerold en te onderhouden is.

ALTEN activiteiten

ALTEN begon met een ontwerpanalyse en het verzamelen van requirements, wat leidde tot een definitie van een eerste set productkenmerken met een platformselectie en een softwarearchitectuur en frameworkselectie.

In de volgende fase ontwikkelde ALTEN de volgende productreleases in nauwe samenwerking met de engineers en belanghebbenden van de klant.

 • Prototypes voor functies om technische risico’s te beperken
 • Ontwikkelen front-end en backend software
 • Testen van de applicatie in combinatie met de robot
 • Inzicht geven in voortgang, budget en planning

ALTEN toegevoegde waarde Kennis

 • Requirements engineering
 • Software-architectuur en reviews van de architectuur
 • Web-technologieën
 • Agile softwareontwikkeling

Software en vaardigheden

 • React, TypeScript
 • C# .NET (Maui)
 • Bluetooth, SVG, XML

Resultaat

De softwarefuncties zijn met succes in verschillende releases geleverd. Het ontwerp en de ontwikkeling worden continu gedeeld met de opdrachtgever.