Data & Analytics

Het Data & Analytics vakgebied heeft de laatste jaren een enorme transformatie doorgemaakt. We zien dat vandaag de dag Data Analytics integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering. Gevolg hiervan is dat, waar de traditionele BI veelal gericht was op rapportages ter ondersteuning van het primaire proces, data nu gebruikt wordt om hier sturing aan te geven. Organisaties implementeren ‘Data-Gedreven oplossingen’ om hun digitale transformatie te ondersteunen.

Onze visie is dat het voor organisaties van cruciaal belang is dat data een centrale plek in de organisatie in neemt: het zou het middelpunt van de IT-architectuur moeten zijn. Wij helpen organisaties om deze centrale dataplatformen te realiseren en tevens data-gedreven oplossingen te ontwikkelen. Business Intelligence is één van die oplossingen, maar denk ook aan (industriële) IoT en Ecosystemen.

Op het gebied van Data & Analytics, biedt ALTEN de volgende diensten aan:

Data platform

Wanneer data binnen uw organisatie ingezet wordt voor het realiseren van uw missie, visie en bedrijfsdoelstellingen moet het breed toegankelijk zijn. Een data platform maakt data breed toegankelijk voor uw organisatie. Het data platform koppelt interne en externe data van diverse soorten aan elkaar.

Business Intelligence

Het ontwikkelen van rapportagesystemen is al jarenlang onze core business. We ondersteunen onze klanten al jaren bij het inzichtelijk maken van gegevens voor besturing van de organisatie. Of u dit nu op een modern, (public) cloud gebaseerd, dataplatform wenst te realiseren of kiest voor uw eigen on-premise datawarehouse, ALTEN heeft de kennis in huis. Van het ontsluiten van data, controleren van de juistheid van data via onze data validatie software, het integreren van de data en het opstellen van de rapportages, uw informatievoorziening is bij ALTEN in goede handen.

Bij het realiseren van nieuwe data warehouse oplossingen, maar ook bij het beheren van bestaande BI oplossingen, ontzorgen wij u op alle vlakken. Hiervoor hebben we het BI Service Center ingericht waar we op proactieve wijze uw BI oplossing monitoren en verder perfectioneren.

IOT: van sensor t/m analytics

Misschien wel hét meest besproken onderwerp binnen de IT op dit moment. De belofte is dan ook groot, het aanbod inmiddels ook. We zien ontzettend veel verschillende aanbieders in de markt opereren. Van kant-en-klare (maar vaak gesloten) sensor oplossingen van de industriële partijen, tot ‘plug&play’ predictive maintenance oplossingen van software aanbieders.

Ecosystemen

Alleen gaat u misschien sneller, maar samen komt u verder. Om maximale waarde uit uw eigen data te halen, is het uitwisselen van data met uw omgeving van cruciaal belang. Denk hierbij aan logistieke data van uw leveranciers, persoonlijke data van uw klanten en productdata vanuit uw interne organisatie.

Een data platform vormt de basis voor gegevensuitwisseling in de bedrijfsketen. Op gecontroleerde wijze wordt data uitgewisseld om processen optimaal te laten verlopen. ALTEN integreert de data en stelt deze op veilige wijze beschikbaar, zodat het snel en veilig binnen uw bedrijfsproces ingezet kan worden.

Een aantal belangrijke aspecten hierbij zijn: API management, partner analytics en security. Onze consultants hebben ruime ervaring op deze vlakken en zetten deze expertise graag voor u in.

Vacatures

Voor onze unit zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s. We hebben vestigingen in Capelle a/d IJssel, Amstelveen en Eindhoven. Dus altijd een vestiging bij je in de buurt. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van Data & Analytics? Kijk hier dan voor onze vacatures:

Soorten Dienstverlening

Meer informatie over Data & Analytics

* Mandatory fields