Internet of Things

Uw voorkeurspartner voor IoT

ALTEN is dé Internet of Things (IoT) partner. Onze hoogopgeleide technische en IT consultants hebben ruime ervaring op alle aspecten van IoT. Van embedded software, mechatronica, sensors & devices, cloud computing tot app & portal integratie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

IoT Accelerate

Met onze projectversneller ‘IoT Accelerate’ start u snel met IoT. Binnen enkele dagen verzenden sensoren data naar de cloud en heeft u de eerste inzichten.

End-To-End IoT

ALTEN beheerst alle competenties van IoT. Lees hier verder hoe onze IoT dienstverlening er uitziet.

Onze benadering

Sensors & Devices

De juiste toepassing en implementatie van sensoren en devices kunnen u helpen het maximale uit uw IoT-oplossing te halen. Devices die zijn uitgerust met sensoriek bepalen mede de kwaliteit en diepgang van de data. ALTEN’s technology divisie is gespecialiseerd in het ontwikkelen en optimaliseren van sensoren en devices.

Sensoren

Het verzamelen van data begint met meten. Onze technology divisie kan deze meetsystemen ontwikkelen. Van het bepalen wat er gemeten moet worden tot de realisatie. Met het verbinden van sensoren met verschillende hardware interfaces/bussen kunnen we u bijstaan in uw IoT-transitie.

Devices

Onder devices verstaan wij machines of producten die data kunnen vergaren en aangesloten moeten zijn op uw IoT-oplossing. ALTEN ontwikkelt deze devices in nauwe samenwerking met (en voor) machinebouwers in de hightechindustrie.

Technical Software

Sensordata moet op een juiste manier aangeboden worden aan een softwareapplicatie. Het verbinden van uw devices met de cloud, het maken van proprietary drivers en board support packages zijn taken die ALTEN kan uitvoeren of u bij kan assisteren. Als taal- en operatingsysteem-onafhankelijke partij verzorgt ALTEN de beste implementatie afgestemd op uw device.

Local Processing

Devices zorgen vaak voor een eerste, lokale verwerking van de data afkomstig van sensoren. Hier kunnen direct acties of alarmeringen uit volgen.

Optimalisatie van embedded software vereist veel sensordata. Centrale opslag van deze brede IoT-data in de Cloud maakt het mogelijk algoritmes te ontwikkelen die uw product of dienst verbeteren. Deze verbeteringen worden teruggebracht naar het device voor lokale toepassing.

Cloud

Wanneer u uw IoT-oplossing in gebruik neemt, merkt u dat de hoeveelheid data snel groeit. Deze data wilt u veilig opslaan op een plek die schaalbaar is en van waaruit u makkelijk met uw data kunt werken: de cloud.

Schaalbaar en Veilig

Data is waar het om draait en daarom is het van groot belang om deze goed te borgen. De cloud-oplossing die ALTEN voor IoT aanbiedt is eenvoudig schaalbaar zodat deze meegroeit met uw hoeveelheid data. Door de ingebouwde veiligheid zorgt u ervoor dat deze is beschermd tegen ongewenste bezoekers.

Analytics

Creëer inzicht in uw processen door de data te analyseren. Met de verschillende services kunt u direct vanuit het cloud-platform analytics toepassen en zo voordeel uit uw data halen. Combineer dit met AI-technieken om deze analyses naar een hoger niveau te tillen.

Telemetrie

Beheer de staat van uw apparaten vanuit de cloud. Breng eenvoudig een tweerichtingscommunicatie met uw apparaten tot stand en monitor het verkeer met elk van uw sensors & devices.

Business Integration & Apps

Het Internet of Things (IoT) levert een stroom aan data op. Deze kunt u gebruiken voor het verkrijgen van inzichten in en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Het ontsluiten van deze informatie vormt de centrale pijler van uw IoT-oplossing.

Digital Experience

Uw eindgebruikers consumeren de data via interfaces, applicaties en portalen. Om de juiste gebruikerservaring te creëren dient u goed werkende software en een intuïtieve user experience (UX) aan te bieden.

API

API’s zijn de verbinding tussen IoT-services. Het maken én gebruiken van een goede API zorgt voor een soepele integratie van uw systeem en stelt de applicatieontwikkelaar in staat zich te richten op de interactie.

Privacy en Beveiliging

Beveiliging begint aan de poort. Vanaf het punt dat gebruikers data invoeren moet privacy in uw applicatie afgedekt zijn. Maar ook de data van de sensors en devices mogen enkel aan de juiste gebruikers getoond worden.

Referenties

Het Europese I-SEE-project is opgezet om een slimme bril te ontwikkelen waarmee de drager zijn activiteit en blootstelling aan licht kan volgen. Het consortium werd geleid door Luxottica, ’s werelds grootste bedrijf in de brillenindustrie. Binnen het project ontwikkelde ALTEN alle local processing (firmware, algoritmes, mobiele applicaties) en Cloud (opslag en data analyse) componenten.

De slimme brillen zijn uitgerust met elektronica en een grote verscheidenheid aan sensoren, het eigenlijke IoT-apparaat. Firmware stuurt de sensoren aan en tal van geavanceerde algoritmen zetten de ruwe sensordata om in bruikbare informatie. De sensorgegevens worden in real-time verwerkt in de firmware voor een hoge betrouwbaarheid, minimale vertraging en om de datatransmissie te verminderen.

Een mobiele app voor Android & iOS visualiseert de informatie voor de gebruiker en geeft waarschuwingen in geval van gevaarlijke omstandigheden op basis van de gegevens die van de bril worden ontvangen. De mobiele applicatie streamt data naar de Cloud omgeving, waar sensor gerelateerde informatie & gebruikersdata apart worden opgeslagen en alleen toegankelijk zijn met de juiste authenticatie. Alle sensorgerelateerde informatie wordt weergegeven in een PowerBI-omgeving voor visuele inspectie en verwerking.

Spierings Mobiele Kranen biedt klanten een nieuwe innovatie door kranen op afstand te monitoren en live een aantal instellingen te kunnen wijzigen. Dat kan via het portaal op de website en via een mobiele app. Kraanbezitters kunnen hun eigen kranen monitoren via een inlogcode. Zo heeft de kraanbezitter, planning of technische dienst meer inzicht in het functioneren van de kraan. Het is onder meer mogelijk om de huidige windsnelheid, storingshistorie, positie van de kraan en de eLift parameters in te zien. Het beperken van de gieklengte en het in- of uitschakelen van de optie ‘verminderde snelheid’ zijn de live opties.

Cloud technologie
De kranen communiceren met AZURE cloud  over MQTT   via een 4G router en industriële PC. De software voor interactie naar de cloud bevindt zich in een container. Na configuratie van de industriële pc wordt data verzameld en encrypted verstuurd naar de cloud. Zo krijgt men inzicht in de status van individuele kranen. De kranen kunnen met behulp van parameters vanuit de cloud worden bediend, denk hierbij bijvoorbeeld aan de lengte van de giek.

Contactformulier

* Mandatory fields