Agile

Beginnen of naar een hoger niveau?

De markt vraagt om steeds meer en complexere oplossingen én wil deze sneller geleverd krijgen. Bedrijven moeten zich aanpassen aan deze nieuwe, snel veranderende behoeften om een betrouwbare partner te blijven. Hierdoor winnen Agile methodes sneller terrein binnen producten softwareontwikkeling om grip te krijgen op deze verandering. Bent u benieuwd wat methoden zoals Scrum of Kanban inhouden en op welke manieren u deze kunt inzetten voor uw ontwikkeling?

Ook grotere organisaties omarmen Agile en dit geeft andere uitdagingen ten opzichte van kleinere bedrijven. Hoe zorg je ervoor dat 20, 30 of misschien wel 100+ software engineers gezamenlijk aan één project of product werken. Hiervoor zijn zogenaamde scaled frameworks beschikbaar, zoals SAFe en LeSS.

 

Waarom kiezen voor Agile?

Voor het ontwikkelen van software is Agile mainstream en ook op het gebied van hardwareontwikkeling wordt er steeds meer Agile gewerkt. Bedrijven ontdekken dat de voordelen echt tot zijn recht komen wanneer hiermee in de hele organisatie gewerkt wordt, van sales en marketing tot testen en support. Dit zijn enkele van de grote voordelen van Agile:

  • Tijdens de ontwikkeling kan goed worden ingespeeld op veranderende omstandigheden.
  • Stakeholders zijn nauw betrokken gedurende de complete ontwikkeling.
  • Uw product kan na elke increment in gebruik worden genomen, omdat elke increment een werkbaar ‘product’ moet zijn. Hierdoor krijgt een klant snel waarde geleverd. Als gevolg van het incrementeel opleveren krijgen stakeholders direct feedback over de productwaardering door de klant zodat zij aanpassingen of nieuwe wensen kenbaar maken en doorvoeren.
  • Transparantie op de voortgang in de productontwikkeling en prestaties van het ontwikkelteam.

Incrementeel werken gaat gepaard met kleinere aanpassingen van het product met als gevolg lagere productrisico’s zodat de kwaliteit van het product beter gehandhaafd kan worden.

Agile werkt op basis van vertrouwen. Dit vertrouwen groeit door veel en directe interactie tussen collega’s onderling én met de stakeholders. De teams die het product ontwikkelen krijgen het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om te bepalen hoe de gevraagde oplossing bereikt wordt. Dit alles heeft tot gevolg dat Agile-developers in multidisciplinaire teams, een grote persoonlijke, vakinhoudelijke en professionelere groei doormaken.

Werkt uw bedrijf al Agile, maar haalt u nog niet genoeg waarde uit de kortcyclische leveringen? Duurt het te lang om uw product in een productieomgeving te zetten? Dan is het tijd voor Continuous Integration en Continuous Delivery waarin dit proces zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd en gemonitord.

Heeft u interesse om Agile te gaan werken of bent u toe aan een volgende stap? ALTEN biedt uiteenlopende mogelijkheden om u te ondersteunen, bekijk onze Agile diensten .

 

Wilt u meer weten of met ons in contact komen?

* Mandatory fields