ALTEN nieuwe sponsor Lunar Zebro

ALTEN Lunar Zebroa

ALTEN is er trots op om onze nieuwe samenwerking met Lunar Zebro aan te kondigen voor 2021. ALTEN zal niet alleen een partner zijn voor het Lunar Zebro Project , maar ook voor de IGLUNA2021 missie, een veldcampagne in Zwitserland. Onze ervaren consultants zullen het team begeleiden met hun technische aanpak en ervoor zorgen dat de software voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, door onze know-how in technische software en testen.

“WORLD’S SMALLEST AND LIGHTEST ROVER YET, BUILT BY TU DELFT STUDENTS”

Lunar Zebro ontwikkelt de kleinste en lichtste maanlander, welke in Q4 2022 zal landen op de maan. Een reis naar de maan is zeldzaam. Maar in dit decennium heeft zich een revolutie voorgedaan, waarbij de overheid en de particuliere sector er niet voor terugdeinzen groot te denken en een nichemarkt in de lucht- en ruimtevaartindustrie tot stand te helpen brengen, waarbij ISRU-concepten (in-situ resource utilization) het middelpunt vormen. Deze missieconcepten houden wetenschappelijke studies als drijvende kracht voor hun eerste fasen.

Lunar Zebro zal een van de eerste vluchtgegevens leveren voor studie. De speciaal ontworpen poten en het bewegingsalgoritme kunnen de bovenste lagen van het maanoppervlak verwijderen en via zijn camerasysteem informatie verzamelen over hoe de diepte van het maan regolith verandert van het ene punt naar het andere.

Meer informatie kan nagelezen worden via de website van Lunar Zebro We kijken uit naar een productieve samenwerking met Lunar Zebro! Op de foto’s wordt de sponsorovereenkomst ondertekend door (van boven naar beneden): Eric Haesen (Regional Director ALTEN Benelux) en Chris Verhoeven (associate professor TU-Delft en director Lunar Zebro).