Koen’s Testimonial Summer School

ALTEN Testimonial Summer School Koe
08/07/2019

Vandaag komt Koen aan het woord, Summer School docent voor de training BDD (Behaviour Driven Development). Lees hier meer over zijn achtergrond en meld je aan voor dit onderwerp en/of voor de andere twee onderwerpen die aan bod komen op 20, 21 en 22 augustus.

“Tijdens mijn studie Technische Informatica aan de Saxion Hogeschool in Enschede, kwam ik er achter dat ik een brede interesse heb in de techniek. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mijn studie voor 2 jaar op pauze heb gezet om met medestudenten een zonneauto te bouwen in het Solar Team Twente, waar wij met onze auto, de nummer 2 van de wereld zijn geworden. Deze ervaring heeft mijn interesse in de hightech industrie enorm doen toenemen.

Na mijn studie kwam ik terecht bij een grote industriële automatiseerder, waar ik software ontwierp voor de aansturing en de bewegingen van de machines. Omdat ik méér wil zijn dan alleen een softwareontwikkelaar ben ik overgestapt naar een startup waar ik, naast het ontwikkelen van software, mij ook in de breedte kon ontwikkelen, bijvoorbeeld in de testautomatisering, DevOps, en het werken in SCRUM-teams. Helaas kon ik mij bij deze startup niet verder ontwikkelen waardoor een goede vriend mij in contact bracht met zijn werkgever: ALTEN.

Hier kan ik mijn enthousiasme en interesse in de techniek kwijt, waarbij ALTEN mijn honger naar ontwikkeling in de breedte kan stillen, door middel van relevante cursussen- en trainingen. Zo heb ik mij ondertussen verder kunnen ontwikkelen op het gebied van SCRUM, leiderschap, testautomatisering en testen.

Het onderwerp testen is de rode draad door mijn carrière. Het is amper behandeld tijdens mijn studie, maar oh zo belangrijk in de praktijk. Zeker in teams met multidisciplinaire samenstellingen is het belangrijk om vooraf met alle betrokkenen de testen te specificeren, zodat het voor iedereen duidelijk is wat er getest gaat worden, wat er verwacht wordt en waarom een test wel of niet faalt.

Wil jij op een laagdrempelige, informele manier kennismaken met BDD, waarbij theorie, praktijk en ervaringen uit het bedrijfsleven met elkaar worden afgewisseld, meld je dan aan voor de ALTEN Summerschool! Ik geef zelf de training in Apeldoorn, dus wie weet zien wij elkaar daar.”

Share