Summer School 2019

aug 20-22
ALTEN Summer School 2019
Share

SUMMER SCHOOL 2019

Ga je maar kort op vakantie dit jaar, of misschien zelfs helemaal niet en zou je deze zomer willen gebruiken om jouw kennis te verdiepen of te verbreden op het gebied van Software Engineering en Mechatronica? Dan is de Summer School echt iets voor jou! Op 20, 21 en 22 augustus organiseren we (kostenloos) een driedaagse Summer School voor studenten met interesse in techniek. Je kunt op 3 verschillende locaties terecht: Capelle a/d IJssel, Eindhoven en Apeldoorn. Leer van onze experts en ontmoet andere technology engineers waarmee je kennis kunt delen.

Wat?
De Summer School bestaat uit 3 trainingsdagen. Elke dag duurt van 16.00 – 20.00 uur en uiteraard zorgen wij ervoor dat er genoeg te eten (o.a. avondeten) en te drinken is. De onderwerpen die we behandelen, zijn:

  • Starcraft AI
  • Behaviour Driven Development (BDD)
  • Robotic Operating System (ROS)

Waar?
De Summer School wordt gegeven op 3 verschillende locaties in het land:
– Eindhoven
– Capelle a/d IJssel
– Apeldoorn

Voor wie?
De Summer School is vooral bedoeld voor 3e en 4e jaars (technische) Bachelor en Master studenten. Dus studeer jij momenteel bijvoorbeeld Computer Science, Technische Informatica, Mechanica of Elektrotechniek? Dan ben je van harte welkom. Maar ook wanneer je een andere studierichting hebt gekozen met een technische component en graag meer wilt weten over de drie genoemde onderwerpen; schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Datum: 20, 21 en 22 augustus 2019
Tijd: 15:30u ontvangst,  van 16:00 – 20:00 uur theorie + praktijk
Locaties: Eindhoven, Capelle a/d IJssel en Apeldoorn
Kosten: geen

Programma:
Dinsdag 20 augustus – Starcraft AI

In deze workshop gaan we ons verdiepen in de wereld van reinforcement learning. En wat is nu een leukere manier om deze techniek toe te passen dan op het domein van Starcraft II? Na een korte introductie in reinforcement learning en de Starcraft II game engine, gaan we zelf een AI ontwikkelen voor één van de basis bouwblokken van Starcraft, welke gebruikt kan worden als onderdeel van een AI voor het hele spel.

Woensdag 21 augustus – Behavioural Driven Development (BDD)

Behaviour Driven Design, Behaviour Driven Development, Test Driven Development, Requirements by Example, oftewel: aan het werk met BDD. De kracht hiervan zit in de samenwerking tussen tester en programmeur. Leer hoe je begint en op een andere manier leert denken. Bewijs dat wat je maakt ook werkt!

Donderdag 22 augustus – Robotic Operating System (ROS)

ROS staat voor Robot Operating System en is een open source cross-platform framework om software te schrijven voor Robots. Tijdens de ROS Summer School leren wij je de basis van ROS. Het doel van de cursus is om jouw kennis zo te vergroten, dat je jouw eigen ROS applicatie kunt bouwen. We nemen je mee door alle concepten en structuren van het framework en leren je hoe je deze kunt gebruiken. Aan het einde van de avond heb je genoeg geleerd om jouw eigen ROS project te starten!

Zijn er één of meerdere onderwerpen bij die jij interessant vindt? Schrijf je dan snel in! Gebruik hiervoor onderstaand formulier en selecteer voor welke dag(en) jij je wilt opgeven en op welke locatie. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor de verdere details.

Heel graag tot ziens op de ALTEN Summer School 2019!

Summer School

Misschien vindt u dit ook interessant

In haar rol als kennispartner organiseert ALTEN uiteenlopende events om haar kennis te delen. Wil je meer weten over deze evenementen? Klik dan op één van onderstaande events voor meer informatie óf om je in te schrijven.