vacatures ALTEN

Jouw loopbaan

We zijn trots op ons uitgebreide netwerk met aansprekende opdrachtgevers waarvoor we zeer uitdagende projecten uitvoeren; op locatie of op één van onze kantoren. In onze open en betrokken organisatie halen we met een persoonlijke aanpak het beste in jou naar boven. We betrekken jou bij de ontwikkeling van ALTEN en luisteren naar je inbreng. Je ontwikkelt je via diverse projecten én via onze ALTEN Academy met trainingen die aansluiten op jouw ambitie. En dan zijn er natuurlijk ook nog onze kennisgroepen, de vele social events (meestal door onze eigen collega’s georganiseerd) en de informele en persoonlijke sfeer.

Wil jij werken aan de meest innovatieve projecten waarmee je je zowel op persoonlijk als professioneel niveau kunt ontwikkelen, maar weet je nog niet precies wat bij jou past? Dan is ons Boost your Career gesprek wellicht een eerste stap in de goede richting voor jou.

Lees hieronder meer over :
Sollicitatieproces  |  Ontwikkelmogelijkheden & Begeleiding  |  KernwaardenVacatures


Sollicitatieproces

Stap 1Kijk hier voor meer informatie

Je hebt gereageerd op een vacature  die je aanspreekt óf ALTEN is jouw profiel tegengekomen. Indien wij voldoende aansluiting zien, neemt een van onze recruiters zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

P.S. Zien we onvoldoende aanknopingspunten voor de vacature waarop jij reageert? Dan kijken wij altijd of je wellicht beter aansluit op een andere vacature binnen onze organisatie en zullen dit dan met je bespreken.

Stap 2Kijk hier voor meer informatie

Na het eerste telefonische contact plannen wij een kennismakingsgesprek in met één van onze recruiters, eventueel in combinatie met een volledige sollicitatieronde op een van onze kantoren bij jou in de regio.

Er volgen dan twee gesprekken met business managers en er wordt uitgebreid gesproken over jouw kennis en ervaring die aansluit op werkgebieden waarin ALTEN actief is. Een programmeertest of testcase kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Aan het einde van de volledige sollicitatieronde bespreken wij of wij je een vast dienstverband zullen aanbieden en kun je direct met een aanbieding naar huis gaan!


Ontwikkelmogelijkheden

OntwikkelmogelijkhedenKijk hier voor meer informatie

Ontwikkelmogelijkheden

Als consultant bij ALTEN zul je merken dat je je snel zal ontwikkelen. Dit is enerzijds vanwege onze grote diversiteit aan projecten en klanten en anderzijds door onze continue aandacht voor jouw ontwikkeling. Om jou hierin optimaal te faciliteren hebben wij bijvoorbeeld de ‘carrièrediamant’ ontwikkeld en onze eigen ALTEN Academy. Hieronder lees je meer over de ontwikkelmogelijkheden.

Vacatures_ALTEN

ALTEN heeft klanten in verschillende sectoren met verschillende bedrijfsgroottes. Dit kan variëren van startups tot aan de grote internationale spelers zoals ASML, Philips en Shell. Deze grote diversiteit aan projecten zorgt ervoor dat je altijd kan door ontwikkelen, of dit nu gaat om de nieuwste technieken of organisatorische aspecten.

Eén van unieke aspecten binnen ALTEN is het ALTEN Delivery Center. Dit is onze in-house projectorganisatie, die projecten voor onze klanten uitvoert op één van onze kantoren. Door onze projectverantwoordelijkheid, zijn alle rollen binnen de software development lifecycle aanwezig. Van projectleiders en softwareontwikkelaars tot aan software testers, data-analisten en UX-ers. Dit biedt jou de kans om jouw ambitie te vervullen onder begeleiding van ALTEN.

ALTEN is een echt kennisbedrijf en onze consultants zijn kennishouder in hun expertise. Via de ALTEN Academy delen wij deze kennis niet alleen met onze klanten, maar ook met jou als consultant.

Weinig carrières volgen een rechte lijn. Zeker aan het begin van een loopbaan is er behoefte om veel te proberen om zo te ervaren welke richting je op wilt. Om jou als consultant optimaal te faciliteren bij jouw loopbaan hebben wij de carrièrediamant ontwikkeld;een model dat zowel verticale als horizontale groei representeert. De verticale groei wordt weergegeven door verschillende vaardigheden te vertalen naar niveaus van senioriteit, bijvoorbeeld je technische skills, het coachen van junior collega’s, het leveren van een directe bijdrage aan het succes van ALTEN, etc.. De horizontale groei kenmerkt zich door de expertise, variërend van technische diepgang (via technische sturing en projectsturing) tot aan het management.

BegeleidingKijk hier voor meer informatie

Begeleiding binnen ALTEN

Begeleiding binnen ALTEN is erg belangrijk, zo heb jij je eigen Business Manager en een Technical Manager die jou helpen, begeleiden en coachen. Daarnaast zijn ook je collega’s erg belangrijk, zowel op inhoudelijk gebied als voor Fun (één van onze kernwaarden). Lees hieronder meer over de begeleiding binnen ALTEN.

Bij ALTEN heb je je eigen Business Manager, samen met jou is hij/zij verantwoordelijk voor jouw loopbaan. De Business Manager is jouw eerste aanspreekpunt en je spreekt hem/haar dan ook zeer regelmatig tijdens voortgangsgesprekken of jouw jaarlijkse performance gesprek. Groot voordeel is dat de Business Manager ook verantwoordelijk is voor de opdrachtgever waar jij je werk voor uitvoert. Hierdoor kan hij/zij jou beter coachen en weet precies hoe het er bij de opdrachtgever aan toe gaat. Het team van consultants waarvoor een Business Manager verantwoordelijk is, is niet heel groot, waardoor je veel persoonlijk contact hebt. Daarmee dragen wij samen direct bij aan onze kernwaarde Open & Involved.

Naast de voortgangsgesprekken met jouw Business Manager zijn er loopbaangesprekken met jouw Technisch Manager (TM). Hierin bespreek je samen met jou TM jouw huidige positie en naar welke rol je wilt doorgroeien. De TM helpt je om concrete stappen te formuleren die je vooruit helpen, zoals welke vaardigheden je nog dient te ontwikkelen, hoe je deze kunt ontwikkelen en welke training(en) je daarvoor nodig hebt.

Gedurende het hele jaar vinden vele meetings en events met jouw ALTEN collega’s plaatst. Deze zijn er zowel voor kennisdeling (passend bij onze kernwaarde Networkers in Knowledge) als voor de gezelligheid. Bijvoorbeeld onze FestivAlten op onze parkeerplaats, maar ook de maandmeetings en (vakinhoudelijke) Playgrounds. Goede momenten om je collega’s te blijven ontmoeten en van elkaar te leren.


Kernwaarden

People

De cultuur binnen ALTEN wordt bepaald door onze kernwaarden. De eerste en misschien wel de belangrijkste is People. Onze kracht komt vanuit onze mensen en daar zijn wij trots op.

Technology

Al onze mensen hebben een passie voor technology en zorgen samen voor de persoonlijke en informele sfeer.

Networkers - in - knowledge

Om voorop te lopen in ons vakgebied, is het belangrijk je te blijven ontwikkelen en van elkaar te leren als networkers in knowledge. Door kennisgroepen, playgrounds en Uncle Bob sessies zorgen wij op verschillende manieren voor die kennisdeling. Daarnaast ontwikkel je je via diverse projecten én via onze ALTEN Academy.

Aim - high

Jouw ambities en jouw proactiviteit sluiten daarbij naadloos aan op onze kernwaarde, aim high.

Open - and - involved

Onze vijfde kernwaarde, open and involved, uit zich in de manier waarop wij bij ALTEN met elkaar omgaan. Openheid, transparantie en bereikbaarheid staan daarbij hoog in het vaandel.

Fun

Gedurende het hele jaar vinden vele meetings en events met jouw ALTEN collega’s plaats die bijdragen aan onze kernwaarde fun. De jaarlijkse FestivAlten op onze parkeerplaats, de maandmeeting(borrels) en niet te vergeten, de ALTEN skireis .