Jouw loopbaan

We zijn trots op ons uitgebreide netwerk met aansprekende opdrachtgevers waarvoor we zeer uitdagende projecten uitvoeren; op locatie of op één van onze kantoren. In onze open  en  betrokken organisatie  halen we met een  persoonlijke aanpak  het beste in jou naar boven. We betrekken jou bij de ontwikkeling van ALTEN en luisteren naar je inbreng. Je  ontwikkelt  je via diverse projecten én via onze ALTEN Academy met  trainingen  die aansluiten op jouw ambitie. En dan zijn er natuurlijk ook nog onze  kennisgroepen , de vele social events (meestal door onze eigen collega’s georganiseerd) en de  informele  en  persoonlijke  sfeer.

Sollicitatieproces

Je hebt gereageerd op een vacature  die je aanspreekt óf ALTEN is jouw profiel tegengekomen. Indien wij voldoende aansluiting zien, neemt een van onze recruiters zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

P.S. Zien we onvoldoende aanknopingspunten voor de vacature waarop jij reageert? Dan kijken wij altijd of je wellicht beter aansluit op een andere vacature binnen onze organisatie en zullen dit dan met je bespreken.

Na het eerste telefonische contact plannen wij een kennismakingsgesprek in met één van onze recruiters, eventueel in combinatie met een volledige sollicitatieronde op een van onze kantoren bij jou in de regio.

Er volgen dan twee gesprekken met business managers en er wordt uitgebreid gesproken over jouw kennis en ervaring die aansluit op werkgebieden waarin ALTEN actief is. Een programmeertest of testcase kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Aan het einde van de volledige sollicitatieronde bespreken wij of wij je een vast dienstverband zullen aanbieden en kun je direct met een aanbieding naar huis gaan!

Ontwikkelmogelijkheden

Ontwikkelmogelijkheden

Ontwikkelmogelijkheden

ALTEN heeft klanten in verschillende sectoren met verschillende bedrijfsgroottes. Dit kan variëren van startups tot aan de grote internationale spelers zoals ASML, Philips en Shell. Deze grote diversiteit aan projecten zorgt ervoor dat je altijd kan door ontwikkelen, of dit nu gaat om de nieuwste technieken of organisatorische aspecten.

Eén van unieke aspecten binnen ALTEN is het ALTEN Delivery Center. Dit is onze in-house projectorganisatie, die projecten voor onze klanten uitvoert op één van onze kantoren. Door onze projectverantwoordelijkheid, zijn alle rollen binnen de software development lifecycle aanwezig. Van projectleiders en softwareontwikkelaars tot aan software testers, data-analisten en UX-ers. Dit biedt jou de kans om jouw ambitie te vervullen onder begeleiding van ALTEN.

Weinig carrières volgen een rechte lijn. Zeker aan het begin van een loopbaan is er behoefte om veel te proberen om zo te ervaren welke richting je op wilt. Om jou als consultant optimaal te faciliteren bij jouw loopbaan hebben wij de carrièrediamant ontwikkeld;een model dat zowel verticale als horizontale groei representeert. De verticale groei wordt weergegeven door verschillende vaardigheden te vertalen naar niveaus van senioriteit, bijvoorbeeld je technische skills, het coachen van junior collega’s, het leveren van een directe bijdrage aan het succes van ALTEN, etc.. De horizontale groei kenmerkt zich door de expertise, variërend van technische diepgang (via technische sturing en projectsturing) tot aan het management.

Begeleiding

Begeleiding binnen ALTEN

Begeleiding binnen ALTEN is erg belangrijk, zo heb jij je eigen Business Manager en een Technical Manager die jou helpen, begeleiden en coachen. Daarnaast zijn ook je collega’s erg belangrijk, zowel op inhoudelijk gebied als voor Fun (één van onze kernwaarden). Lees hieronder meer over de begeleiding binnen ALTEN.

Bij ALTEN heb je je eigen Business Manager, samen met jou is hij/zij verantwoordelijk voor jouw loopbaan. De Business Manager is jouw eerste aanspreekpunt en je spreekt hem/haar dan ook zeer regelmatig tijdens voortgangsgesprekken of jouw jaarlijkse performance gesprek. Groot voordeel is dat de Business Manager ook verantwoordelijk is voor de opdrachtgever waar jij je werk voor uitvoert. Hierdoor kan hij/zij jou beter coachen en weet precies hoe het er bij de opdrachtgever aan toe gaat. Het team van consultants waarvoor een Business Manager verantwoordelijk is, is niet heel groot, waardoor je veel persoonlijk contact hebt. Daarmee dragen wij samen direct bij aan onze kernwaarde Open & Involved.

Naast de voortgangsgesprekken met jouw Business Manager zijn er loopbaangesprekken met jouw Technisch Manager (TM). Hierin bespreek je samen met jou TM jouw huidige positie en naar welke rol je wilt doorgroeien. De TM helpt je om concrete stappen te formuleren die je vooruit helpen, zoals welke vaardigheden je nog dient te ontwikkelen, hoe je deze kunt ontwikkelen en welke training(en) je daarvoor nodig hebt.

Gedurende het hele jaar vinden vele meetings en events met jouw ALTEN collega’s plaatst. Deze zijn er zowel voor kennisdeling (passend bij onze kernwaarde Networkers in Knowledge) als voor de gezelligheid. Bijvoorbeeld onze FestivAlten op onze parkeerplaats, maar ook de maandmeetings en (vakinhoudelijke) Playgrounds. Goede momenten om je collega’s te blijven ontmoeten en van elkaar te leren.

Kernwaarden

People

De cultuur binnen ALTEN wordt bepaald door onze kernwaarden. De eerste en misschien wel de belangrijkste is People . Onze kracht komt vanuit onze mensen en daar zijn wij trots op.

Technology

Al onze mensen hebben een passie voor technology en zorgen samen voor de persoonlijke en informele sfeer.

Networkers in knowledge

Aim high

Jouw ambities en jouw proactiviteit sluiten daarbij naadloos aan op onze kernwaarde, aim high

Open and involved

Onze vijfde kernwaarde, open and involved , uit zich in de manier waarop wij bij ALTEN met elkaar omgaan. Openheid, transparantie en bereikbaarheid staan daarbij hoog in het vaandel.

Fun

Vacatures

68 Job offers

job_assignments
Senior User Experience Consultant
Capelle Aan Den Ijssel Eindhoven
21/02/2024
Fleet Officer
Capelle Aan Den Ijssel Eindhoven
20/02/2024
Experienced Business Manager
Apeldoorn
20/02/2024
IT Support Engineer
Eindhoven
20/02/2024
Legal Counsel
Capelle Aan Den Ijssel
20/02/2024
Talent Development Partner
Eindhoven
20/02/2024
New Business Development Manager
Capelle Aan Den Ijssel Eindhoven
20/02/2024
C# Software Engineer | IT
Amstelveen Capelle Aan Den Ijssel
19/01/2024
Business Manager – IT & Technology
Amstelveen Capelle Aan Den Ijssel Eindhoven
19/01/2024
Industrial Engineer
Eindhoven
18/12/2023
Lead Engineer | Engineering
Eindhoven
18/12/2023
Informatieanalist
Groningen
11/12/2023
Informatieanalist
Eindhoven
08/12/2023
Software Architect | Technical Software
Apeldoorn Eindhoven
07/12/2023
AWS Cloud Engineer | IT
Eindhoven
07/12/2023
C# Software Engineer | IT
Eindhoven
07/12/2023
Test Engineer | Technical Software
Apeldoorn Eindhoven
07/12/2023
Cloud Engineer | IT
Eindhoven Groningen
07/12/2023
Test Engineer | IT
Groningen
07/12/2023
Scrum Master
Eindhoven Groningen
07/12/2023