Datakwaliteit

Ook last van  garbage in garbage out ? Veel bedrijven die werken met een Business Intelligence systeem nemen genoegen met een mindere gegevenskwaliteit. Dit is zonde én niet nodig. De validatiemodule van ALTEN zorgt ervoor dat ICT en business optimaal samenwerken, waardoor de datakwaliteit beheersbaar is. De validatiemodule van ALTEN is gebaseerd op drie principes:

  • Kwaliteitscriteria De business is verantwoordelijk voor de datakwaliteit
  • Samenwerking De ICT werkt samen met de business, waardoor gebrek aan kwaliteit steeds gelijk duidelijk is
  • Controle Na controle van de kwaliteitscriteria levert de validatiemodule een rapport op met afwijkingen ten opzichte van gemaakte afspraken. Zo blijft de datakwaliteit beheersbaar

Hierdoor ondersteunt de ICT de business optimaal bij het verbeteren van de datakwaliteit. Tegelijkertijd blijft de verantwoordelijkheid daar waar hij hoort: bij de business. Dankzij de validatiemodule beschikken bedrijven over de juiste informatie waarmee ze verantwoordelijkheden goed kunnen definiëren en de business succesvol kunnen sturen.

Meer weten over onze datakwaliteit diensten? 
We geven graag uitleg over datakwaliteit of een van onze andere  Business Intelligence & Analytics diensten . Vul het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Data Kwaliteit

* Mandatory fields