BI & Analytics

Het Business Intelligence & Analytics vakgebied heeft een enorme transformatie doorgemaakt. We zien dat tegenwoordig data analytics integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering. Gevolg hiervan is dat, waar BI veelal gericht was op rapportages, we nu zien dat data gebruikt wordt om gericht informatie te leveren ter ondersteuning van processtappen. Het BI-vakgebied schuift steeds meer op om nieuwe producten en diensten te creëren en anders met klanten om te gaan. Dat dit impact heeft op de interne bedrijfsprocessen is duidelijk.

ALTEN BI & Analytics heeft de interne organisatie aangepast om aan deze veranderende vraag te kunnen voldoen. Kennisgroepen houden het vakgebied bij en presenteren bevindingen. Samen met klanten organiseren we events voor kennisdeling en we helpen klanten nieuwe technologie maximaal te benutten. Onze dienstverlening betreft het volledig inrichten van systemen om data te transformeren naar waardevolle inzichten. Van het vertalen van uw strategie naar een informatie strategie, het technisch realiseren en implementeren van deze systemen en het outsourcen van beheer naar ons BI Delivery Center.

Bij diverse projecten hebben we, naast de bekende rapportage en analyse functionaliteit, ervaring opgedaan met o.a. machine learning, real time data analytics, social en tekst analyse, unstructured data, API management en security. Het geeft aan in welke mate ons vakgebied is verbreed. We helpen organisaties met het inrichten van (hybride) cloud oplossingen om de digitale transformatie strategie invulling te geven. Vanuit ons BI Delivery Center vindt beheer en doorontwikkeling plaats van de door ons en anderen ontwikkelde systemen.

Op het gebied van BI & Analytics, biedt ALTEN de volgende diensten aan:

Business intelligencekijk hier voor meer informatie

ALTEN Business Intelligence

Modulaire architectuur

Hoe zorg je ervoor dat de Business Intelligence omgeving perfect aansluit op hedendaagse governance richtlijnen?

ALTEN heeft een modulaire BI-oplossing ontwikkeld die bedrijven in staat stelt in control te blijven. Bij industriële processen worden deelproducten gemaakt waarbij assemblage elders plaatsvindt, in een menselijk lichaam heeft elk orgaan zijn eigen afgebakende functie. Ook in een Business Intelligence omgeving werpt een modulaire architectuur zijn vruchten af. De voordelen van onze modulaire aanpak:

  • Doordat duidelijk is vastgelegd welke functies belegd zijn is de BI-omgeving beheersbaar
  • Bij het optreden van een fout is het pijnpunt direct duidelijk, waardoor de oplossing snel is en beheerkosten omlaag gaan
  • De processturing en het inspelen op actuele en toekomstige ontwikkelingen zijn eenvoudig en beheersbaar.
Big Data & Analyticskijk hier voor meer informatie

Veel organisaties hebben de interne informatievoorziening goed geregeld en zijn klaar voor een volgende stap. Van terugkijken gaat de focus naar vooruitkijken. Predictive Analytics, het in staat zijn te voorspellen wat er gaat gebeuren, is dé uitdaging voor veel organisaties. Voorspellen is echter niet nieuw.

We voorspellen al jaren de toekomst met weersverwachtingen, economische modellen en risicomodellen. Wat nieuw is, is dat de techniek zover is doorontwikkeld dat deze beschikbaar en toepasbaar is voor een brede groep.

Ook het datalandschap verandert. Lag de focus tot voor kort op informatie uit de interne organisatie, de blik op de toekomst vereist meer data van buiten de organisatie. Sensor data, open data, app data en ongestructureerde data. We noemen deze verzameling data ‘Big Data’.

 

Lees verder
Data Governancekijk hier voor meer informatie
ALTEN Data GovernanceData is de nieuwe olie: een asset waaruit organisaties (potentieel) grote business waarde kunnen genereren. Optimaal gebruik van data vereist een breed scala aan maatregelen.

Deze moeten bijdragen aan een effectieve controle over de complete levenscyclus van de data. Daarnaast moet de data beschikbaar en toegankelijk zijn voor bevoegde mensen en systemen, maar beschermd tegen ongewenste toegang of aanpassing. Een passende governance oplossing vereist maatwerk en een gefaseerde aanpak om deze in te kunnen bedden in uw dagelijkse processen en systemen. Een aantal belangrijke elementen van Data Governance zijn:

Tools & Techniekenkijk hier voor meer informatie

ALTEN is een toolonafhankelijke Business Intelligence dienstverlener.

We ontwerpen en ontwikkelen Business Intelligence systemen en hebben hiervoor de meest actuele kennis van o.a. de volgende technische omgevingen: Microsoft Azure, Microsoft SQL Server, Microsoft BI

Naast deze technieken heeft ALTEN in eigen beheer instrumenten ontwikkeld om onze projecten te versnellen en de kwaliteit van de oplossing te verhogen. Het betreft:

  • Methodiek voor Business Informatie Analyse (BIA)
  • Genereertechnologie voor genereren van ETL software
  • Roadmap aanpak om de bedrijfsstrategie te vertalen naar een informatiestrategie

Soorten Dienstverlening

Consulting & Engineering Op basis van individuele kennis en vaardigheden leveren onze medewerkers een oplossing voor uw vraag.
Work packages ALTEN neemt de volledige ontwikkeling van u over op een van onze Service centers.
Projecten Afspraken over tijd, geld en de resultaten die opgeleverd moeten worden in het kader van een project.

Meer informatie over BI & Analytics

Verplichte velden*