ALTEN@home: Bernhard

Bernhard R
26/05/2020

Bernhard werkte al een paar jaar bij ALTEN toen hij besloot om een wereldreis te gaan maken. Goed idee! Maar, vanwege het Corona-virus liep het toch anders dan Bernhard had gedacht …

Bernhard in het ijs“Soms loopt het anders dan je gepland had. Ik had mijn baan bij ALTEN opgezegd om te gaan reizen. Zeven maanden later stond ik op een dakterras in Bolivia te borrelen, en hoorde ik dat alle vluchten naar Europa vanaf de volgende dag geschrapt zouden worden. Bolivia was één van de eerste landen in Latijns-Amerika die deze beslissing nam. Dan realiseer je je dat internationaal reizen de komende maanden of jaren niet meer hetzelfde zal zijn. Mijn terugreis is nog een heel ander verhaal, maar uiteindelijk was ik net op tijd terug om Premier Rutte te horen aankondigen dat alle restaurants per direct moesten sluiten.

Dan zit je ineens weer in Nederland. Zonder huis, zonder baan, maar wel met ambitie. Als er één ding is wat ik van het reizen wel heb geleerd, is dat je soms je plannen moet (of wilt) omgooien. En focus op de dingen waar je wel wat aan kunt veranderen. Leg je neer bij de dingen waar je niks meer aan kunt veranderen, boos of verdrietig worden helpt je helemaal niet. In quarantaine op banenjacht in plaats van de Inca Trail naar Machu Picchu, dus.

Ik heb voldoende werkervaring, maar veel bedrijven maken al snel een pas op de plaats. Vacatures stonden al on hold voordat het werkloosheidsvirus de wereld over was. GelukkigWerkplek Bernhard kwam er snel een mooie kans bij ALTEN voorbij. En zo ben ik per 1 mei jl. weer aan de slag! Dit keer op een interessant project bij een klant in het zuiden van het land, waar ik werk als requirements engineer.

Starten bij een nieuwe werkgever kan best spannend zijn en hoofdzakelijk thuiswerken maakt het nog iets lastiger. ALTEN is voor mij geen nieuwe werkgever. Veel mensen ken ik nog, ook bij mijn unit. Bij de klant is dit een ander verhaal. Ofschoon er meerdere collega’s van ALTEN bij dezelfde klant werken, werk ik voor een andere afdeling. Hierdoor kom ik inhoudelijk niet met ALTEN collega’s in aanraking.

Mijn werk kan heel goed thuis uitgevoerd worden. Ik heb regelmatig contact met een collega bij de klant over mijn werk. Je leert elkaar wel kennen, maar echte koffiepraat is het niet als je gewoon achter je bureau zit, met alle relevante documenten open. Normaal gesproken ontmoet je de rest van de afdeling op kantoor, bij de koffieautomaat of tijdens de lunch. Ik heb me nu voorgenomen om met enige regelmaat een collega te benaderen voor een simpele kennismaking. Een ingeplande koffiepauze met een collega die je voorlopig nog niet gaat zien dus. Ik merk dat collega’s hiervoor open staan. Zodra we allemaal weer op kantoor aan het werk gaan, voelt het misschien toch een beetje als thuiskomen.”

Bernhard

Bernhard fly

Wil je meer weten over het werk van Requirements Engineer bij ALTEN, kijk hier voor onze vacatures.

Share

Dit vind je misschien ook leuk