ALTEN@home: Louis

Working@home Louis
05/05/2020

Louis werkt in opdracht van de unit Data&Analytics als Data Engineer bij één van onze opdrachtgevers. Hij is al sinds 2008 in dienst bij ALTEN, maar zo’n situatie als nu, heeft hij nog nooit meegemaakt. Laat het maar aan deze kleurrijke collega over om ook van deze situatie iets bijzonders te maken. Hier lees je zijn verhaal.

“Jij zult wel weer een bijzondere situatie hebben” was de opmerking die ik kreeg toen ik gevraagd werd om mijn ervaringen met het thuiswerken op papier te zetten. Ik denk ook dat dat zo is. Normaal gesproken ben ik alleen thuis, maar tijdens de huidige ‘intelligente lockdown’ heb ik een energie(k) gezinnetje van drie personen. Hoe dat zo is gekomen? Ik zal het uitleggen.

ThuiswerkenIk werk via ALTEN als Data Engineer voor één van onze klanten, een dienstverlener in de energiewereld. De opdrachtgever omschrijft zichzelf als Energiepartner voor de glastuinbouw. Sinds maandag 16 maart werk ik thuis. Daarmee is Teams mijn beste vriend geworden. Toch kan ik wel zeggen dat – behalve dan de fysieke sociale contacten – het leven eigenlijk gewoon doorgaat. Maar, daar zeg ik weinig nieuws mee; dat hebben velen. Daarom wat anders.

Een vriendin, die ik via couchsurfing ken, nam in de eerste week van de lockdown contact met me op. Alleen zijn in haar studentenstudio vond ze een slecht plan. Daarnaast kon ze voor haar studie Elektrotechniek wel wat hulp gebruiken. Ze moest nl diep de wiskunde in: differentiëren, integreren, methoden bewijzen, et cetera. Vandaar dat ik heb aangeboden om tijdelijk bij mij in te trekken.

Een andere vriend, die ik ook via couchsurfing ken, paste tijdens mijn vakantie naar Turkije op Uitzicht op het werkmijn huis. Hij werkt voor een netbeheerder en kan vanuit mijn huis zijn kantoor zien staan. Naast zijn werk doet hij af en toe vrijwilligerswerk als wiskundeleraar. Dat kan ook in Covid-19 tijden heel goed van pas komen.

Het was afgelopen week dan ook een mooi gezicht om te zien hoe ze samen de stof doorspraken. En zeker ook hoe de wiskundige theorie met voorbeelden uit de energiewereld wordt uitgelegd.

AvondetenDaarmee komt ons intelligent-lockdown-gezin op drie personen. Na de werkdag trek ik de koelkast open om te zien waarmee mijn huisgenoten dit keer weer mee uit de winkel terug zijn gekomen. Dat is altijd weer een verrassing. Ik hou van koken en laat me graag uitdagen in de keuken. Het avondeten is echt een moment voor ons samen. Daar kunnen we praten over wiskundige problemen en over de toekomst van de energiemarkt in de wereld. Kortom: een bijzondere situatie, dus.”

Share