Talent@ALTEN: Wesley

Talent@ALTEN Wesley
03/10/2019

“Eerst inspannen, dan ontspannen”

Wesley werkt sinds 1 september 2017 bij ALTEN in de unit Digital Enterprise als software developer. Maar, naast zijn 40-urige werkweek zit hij niet stil, sterker nog … een paar uur in de week geeft hij sportlessen in Body Balance en Body Pump in Rotterdam en Den Haag. Hij is hier 9 jaar geleden mee begonnen en doet het nog steeds met heel veel plezier.

Body Balance“Ik ben er 9 jaar geleden eigenlijk een beetje ingerold. Ik volgde zelf lessen en vond dat superleuk. Ik bleek het ook snel op te pakken. Als extra uitdaging ben ik toen als shadow instructor mee gaan doen; dan sta je naast de instructeur en doe je de lessen in spiegelbeeld mee. Een les bestaat uit 10 nummers per uur en dus uit 10 verschillende choreografieën. Op een gegeven moment vroegen ze of ik het leuk vond om een keer een nummer te geven: tuurlijk! Vervolgens heeft dat geleid tot het af en toe overnemen van een les. Toen heb ik besloten om certificeringen te gaan halen, zodat ik officieel lessen mocht geven.”

Internationaal gecertificeerd
“Ik ben internationaal gecertificeerd Les Mills instructor voor Body Balance en Body Pump. Dit betekent eigenlijk dat ik over de hele wereld deze lessen mag geven. En dat zou ook kunnen; de lessen zijn nl. overal hetzelfde. Elk kwartaal worden er nieuwe choreografieën op nieuwe muziek gereleaset. Die moet je je dan eigen maken en dan kun je de les geven waar je maar wilt. Dit betekent voor deelnemers dat ze ‘makkelijk’ kunnen switchen van docent of van sportschool. Natuurlijk geeft elke instructor zijn eigen draai aan de les, dat is de magic touch die het zo leuk maakt.

Voor het behalen van de certificering begin je met een 3-daagse training van Les Mills waarin je alle basistechnieken leert. Je bereidt dan een les voor van één nummer en dat presenteer je dan aan de groep. In de 3 maanden erna moet je een DVD opnemen en opsturen waarin je een les laat zien, zonder te knippen of te plakken. Daar krijg je dan feedback op en je hoort ook meteen of je geslaagd bent of niet.

Het certificaat blijft voor altijd geldig, mits je 3x per jaar trainingen volgt om de techniek bij te houden. Je krijgt dan ook meteen training in de nieuwe choreografie en de muziek die daarbij hoort, dat kwartaal.”

Body Balance: dit is een mix van yoga, tai chi en pilates. Je bent bezig met statische kracht, energiestromen, rekken, stretchen en natuurlijk ontspannen.

Body Pump: hier werk je met gewichten; het is een combi van kracht en cardio. Zo veel mogelijk bewegingen (1.000 herhalingen) in een uur, maar wel met minder gewicht.

Persoonlijke groei
“Het geven van sportlessen heeft mij geholpen in mijn persoonlijke groei. Ik ben van nature vrij introvert en hoef niet perse op de voorgrond te staan. Toch geeft het feit dat ik voor een klas sta een gevoel van zelfvertrouwen, ik ben tenslotte de ‘expert’.

Dat geldt ook op het gebied van IT. Als ik een presentatie moet geven, doe ik dat als expert op mijn vakgebied. En als ik het kan bij een groep sporters, waarom dan niet voor een andere doelgroep.

Het leukste vind ik de reactie van mensen wanneer ze de zaal verlaten met een voldaan gevoel. Dat geeft hen voldoening, maar mij ook. Die big smile, daar doe ik het voor.”

Talent@ALTEN Wesley

Share