Joost’s Testimonial

ALTEN Testimonial Joost
11/06/2019

Joost werkt nu bijna 2 jaar als Data Scientist bij de unit BI & Analytics in Eindhoven.

“Met mijn achtergrond in de economie, waar statistiek, wiskunde en de business samenkomen, voelde het als een natuurlijke keuze om de stap te maken richting Data Science. Tijdens mijn afstudeerstage ontdekte ik dat het innoveren en het creëren van waarde uit data mij heel veel plezier gaf. Vanuit mijn opleiding geloofde ik dat technologische innovaties de sleutel zijn tot economische groei en om daar nu deel van te zijn voelt erg goed.

Het was daarom een logische volgende stap om als Data Science consultant bij ALTEN te beginnen. De vele mogelijkheden die je krijgt voor je loopbaan op nationaal én internationaal gebied maakten het des te aantrekkelijker. Daarnaast ben ik ook erg blij met de technische en persoonlijke ontwikkeling die ALTEN ondersteunt, denk hierbij aan de aanwezigheid van de verscheidene kennisgroepen en de ervaring op het consultancy vakgebied.

Momenteel ontwikkel ik algoritmes en modellen om statussen te detecteren en te voorspellen bij industriële machines binnen een multidisciplinair IoT team. Hierbij is het de uitdaging om de grote datastromen van diverse sensoren om te zetten in informatie, waar vervolgens adequaat op gehandeld moet worden. Ik werk in een hecht team, met mensen met verschillende achtergronden, waarin we cutting-edge technologie aan het toepassen zijn. Een resultaat hiervan is dat we constant moeten schakelen, maar dat je veel en gevarieerde dingen leert. Dit blijft mij een hoop energie geven.”

Ben je ook geïnteresseerd om als Business Intelligence consultant aan de slag te gaan bij ALTEN? Check dan onze vacatures!

Share