Logic Apps, een logische keuze voor workflows

Freek MuldersMet de huidige digitalisering is automatisering niet meer weg te denken. Voor een groot personenvervoersbedrijf gebruiken wij Logic Apps binnen de Azure omgeving. Voor ons proces haalt Logic Apps de data op uit een Azure Blob Storage, bewerkt deze binnen SQL server management studio en stuurt de data door naar PowerBI.

Logic Apps verbindt apparaten en software en applicaties, zowel on-premise als in de cloud. Een van de belangrijkste functies van Logic Apps is ‘de trigger’, die een proces opstart. Op dit moment herkent Logic Apps al 168 triggers om een workflow in te laten gaan. Denk hierbij aan het posten van een Twitter bericht, het ontvangen van een email (Gmail/outlook), het posten van een Facebook bericht of  nieuwe YouTube video online en nog veel meer. De logic app workflow kan ook beginnen met een tijdsinterval. De tijdsinterval kan tien keer per seconde tot een keer per maand worden ingezet. Zo kan een workflow per tijdseenheid worden gestart of bij een gebeurtenis.

Logic Apps werkt intuïtief: een workflow is eenvoudig in elkaar te zetten met visuals, er is een handmatige trigger voor een test run en Logic Apps houdt zelf bij hoe lang een run duurt, zodat verdere analyse mogelijk is.

Dit bespaart tijd door complexe processen perfect op elkaar aan te laten sluiten. Dit geldt zelfs voor ongelijksoortige systemen die verspreid staan over de hele wereld. Ideaal om een workflow op te zetten om visueel overzicht te krijgen en om de workflow te laten stromen.

Ik ben zeer tevreden over het instellen van de logic app. Logic app werkt logisch en met de visuals is de workflow eenvoudig aan te passen. Toch biedt logic app enorme mogelijkheden en zijn complexe workflows relatief eenvoudig te bouwen. Ik raad logic apps zeker aan!

Binnen ALTEN Nederland delen wij graag onze ervaringen, kom eens langs en deel ook jouw ervaringen!

Freek Mulders
BI-Consultant ALTEN Nederland

 

Werken als BI consultant bij ALTEN

Na haar studie Toegepaste Wiskunde is Ilsa bij ALTEN BI&Analytics gestart met haar afstudeeropdracht ‘Data Science toepassen in de praktijk’. [...]