ROS (Industrial)

Roboticasystemen ontwikkelen met ROS

Complexe robotica is niet meer weg te denken uit de industrie en maatschappij. Robot operating system (ROS) is een krachtig framework om uw robotica-applicaties naar een hoger plan te tillen en ontwikkeltijd te verkorten. Het brede toepassingsgebied van ROS en de ruime keuze aan functionaliteiten roepen vaak vragen op, zoals:

  • Hoe past ROS binnen onze roboticatoepassingen?
  • Hoe zet ik een nieuwe architectuur op in ROS?
  • Welke ROS-modules zijn geschikt voor onze robotapplicatie?

Ontwikkelt u complexe roboticasystemen? ALTEN biedt u een gestructureerde aanpak waarbinnen de toepassing van ROS in uw omgeving wordt bekeken.

ROS Assessment
Tijdens het ROS Assessment zal ons ervaren ROS-team uw roboticatoepassing in kaart brengen middels een intensieve inventarisatie. Er worden ROS-mogelijkheden geïdentificeerd en beoordeeld aan de hand van het door ALTEN ontwikkelde ROS Kompas. We voorzien u van uitgebreide adviezen op het vlak van ROS-architectuur, ROS-modules en een ontwikkelstrategie met een voor uw toepassing op maat gemaakte aanpak. Dit alles tegen een vaste prijs.

ROS Kompas
Het ROS Kompas is een door ALTEN ontwikkeld model dat de juiste richting aangeeft voor het gebruik van ROS binnen uw toepassing. Uiteenlopende facetten van ROS worden geselecteerd en op waarde beoordeeld, zodat u het maximale kunt halen uit de mogelijkheden van ROS.

ALTEN Nederland staat al jaren voorop in het brengen van ROS-expertise naar de markt. Met de uitvoering van klantprojecten heeft ALTEN een stevige ROS-expertise opgebouwd. Deze kennis dragen we onder andere uit door het geven van vele ROS-trainingen, het publiceren over ROS, maar ook door onze betrokkenheid bij ROS-conferenties en het organiseren van inhoudelijke seminars.

ROS Assessment
ALTEN biedt uiteenlopende mogelijkheden u te ondersteunen in het ontwikkelen van uw toepassing in ROS:

  • Trainingen en workshops: ALTEN biedt ROS trainingen aan om u kennis te laten maken met ROS en waar u aan de slag gaat met geavanceerde modules en toepassingen van ROS. Tevens kunnen wij in overleg een geschikt trainingsprogramma samenstellen.
  • Kickstart: “Yes! We gaan ROS gebruiken, maar ik wil graag een goede start maken. Ik heb iemand nodig die kan zorgen voor een vliegende start.” Met één van onze ervaren ROS-consultants kunt u hiervoor zorgen.
  • Coaching: Bent u uw robotapplicatie in ROS aan het ontwikkelen en heeft u specifieke hulp nodig van een ROS-expert? Een ROS-consultant van ALTEN kan u helpen om de juiste keuzes te maken voor uw applicatie.
  • Consultancy: Heeft uw team versterking nodig op het gebied van ROS? Bij ALTEN werken ervaren ROS-consultants die uw team voor langere tijd kunnen versterken.
  • Projecten: Wilt u uw robotapplicatie ontwikkelen in ROS en heeft u niet de geschikte ontwikkelaars in huis? In het ALTEN Delivery Center voeren wij projecten uit waarbij wij de verantwoordelijkheid overnemen van uw product of component.

ALTEN wil graag nauw met u samenwerken om een zo waardevol mogelijk product te realiseren. Heeft u interesse in een van onze diensten? Ga vrijblijvend met ons aan tafel zitten om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op via een van onze kantoren of vul onderstaand formulier in.

* Mandatory fields