RAT

Ik ben met ALTEN in contact gekomen doordat ik tijdens de Vision, Robotics & Motion beurs met Business Manager Dave heb gesproken. Na dit gesprek had ik een goed beeld van wat ik kon verwachten van ALTEN en hoe ik mezelf verder kon ontwikkelen binnen ALTEN.

Voor mijn afstudeeropdracht moest een herontwerp gemaakt worden van de Raspberry Pi Mouse v2 . Door een nieuw platform te ontwikkelen geeft dit verbeterd rijgedrag en de mogelijkheid tot uitbreiding . Het doel van de RAT  (Robotics Application Trainer) is om gebruikt te kunnen worden voor trainingen van consultants in ROS (Robot Operating System) en als demonstratierobot tijdens beurzen.

Het ontwikkelen van de RAT is gedaan via het V-model en bovenstaande foto laat het eindresultaat van de stage zien. Ik heb met veel plezier aan deze opdracht gewerkt en veel nieuwe technieken geleerd en ervaringen opgedaan. De begeleiding van ALTEN was prima en werd gedaan door een Mechtronics consultant. Er vond wekelijks een meeting plaats om de voortgang te bespreken en voor tussentijdse vragen kon ik altijd contact opnemen. Naast mijn begeleider zelf waren de andere consultans van ALTEN ook zeer bereid om tijd vrij te maken en rond de tafel te zitten om mij te helpen bij mijn stage.

Aan het eind van mijn afstudeerstage heb ik een contract aangeboden gekregen om bij ALTEN te komen werken. Ik heb het contract aangenomen omdat ik me erg thuis voelde bij ALTEN en er een leuke én professionele sfeer hangt.

Dimitri