Plasmaspeaker

Ik ben met ALTEN in contact gekomen tijdens bedrijvendagen op de Hogeschool Windesheim . Hier stond natuurlijk een delegatie van kantoor Apeldoorn die mij zeer enthousiast vertelde over hun bedrijf. Destijds had ik nooit gedacht dat ik mijn afstuderen zou gaan doen bij kantoor Eindhoven.

Omdat ik geen idee had wat mij qua afstudeeropdracht leuk leek, had ik een open sollicitatie gestuurd waarna tijdens het gesprek gekeken werd naar de mogelijkheden  binnen ALTEN en welke openstaande opdrachten aansloten bij mijn interesses. Hieruit is uiteindelijk de plasma speaker als opdracht naar voren gekomen.

Binnen deze opdracht was het de bedoeling de huidige plasma speaker te verbeteren zodat deze gebruikt kan worden voor demo’s maar ook meteen een onderzoek te doen naar de efficiëntie . Hiervoor is eerst veel theoretisch onderzoek gedaan, maar vooral ook veel praktisch geprobeerd om de efficiëntie te verbeteren.

Uiteindelijk zijn er twee losse systemen bedacht en uitgewerkt waarmee verschillende aspecten van de elektrotechniek opleiding gebruikt werden. Zo is er een systeem ontwikkeld op basis van opamp, zijn er printplaten ontworpen besteld geproduceerd , en is er een stuk software geschreven . Alles met de uitkomst een mooie zuivere plasmaspeaker , zoals te zien is op de foto.

Doordat er meerdere afstudeerders tegelijk bij ALTEN waren konden we veel samen werken , maar vooral veel van elkaar leren . Dat is het grootste voordeel van binnen ALTEN een opdracht uitvoeren, de c onsultants nemen de tijd om je te helpen met problemen, maar ook de managers maken tijd voor je. Ze zijn niet alleen geïnteresseerd in de resultaten , maar ook in het proces en je persoonlijke leerdoelen .

Deze afstudeeropdracht heb ik dan ook met een ruime voldoende kunnen afsluiten waardoor ik nu verder kan met mijn volgende opleiding werktuigbouwkunde , hiervoor ga ik mijn afstudeeropdracht wederom bij ALTEN uitvoeren . Bekijk ook eens onderstaande video van de plasma speaker om hem in werking te zien.

Irmgard