Hightech Industrie

De hightech industrie is nauw verbonden met ALTEN. Het is de sector waarin ALTEN Nederland haar werkzaamheden is gestart. De Nederlandse hightechsector is een vooruitstrevende, sterk internationaal georiënteerde, kennisintensieve sector waar veel onderzoek plaatsvindt en hoogwaardige producten en diensten worden ontwikkeld. Daarnaast bevindt zich in bijna alle producten van tegenwoordig een stukje technologie, wat de enorme impact van de sector onderstreept.

De hightech industrie speelt een essentiële rol in het bedenken en realiseren van oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke uitdagingen. Dit zijn uitdagingen op het gebied van mobiliteit, gezondheid, duurzame energie, veiligheid en klimaatverandering. Technologieën waarin het Nederlandse bedrijfsleven uitblinkt zijn bijvoorbeeld micro-/nano-elektronica, nanotechnologie, fotonica, geavanceerde productie en halfgeleiders.
Brainport, met Eindhoven als hart, wordt gezien als dé innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat én als de slimste regio van Nederland. Ook in Oost Nederland zijn marktleiders en startups in de technologiebranche terug te vinden. Een mooi voorbeeld zijn de bedrijven gevestigd op het High Tech Systems Park in Hengelo. In Zuid-Holland zien we een dergelijke bundeling van krachten in het ‘Delft Technology Park’ en RoboValley. Laatstgenoemde is de innovatiehub en het centrum voor robotica in Europa. In toenemende mate bundelen het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid hun krachten om innovaties te versnellen en samenwerking te stimuleren.

ALTEN is er trots op om als aanjager van innovatie samen te werken met toptechnologiebedrijven in geheel Nederland, variërend van marktleiders tot innovatieve startups.