vacatures ALTEN

3D-Led kubus afstudeeropdracht

afstudeeropdracht ALTENTijdens de sollicitatiegesprekken voor mijn afstudeeropdracht bij ALTEN, kwam een project dat ik thuis had gemaakt ter sprake, een LED-kubus. Het toeval wilde dat ALTEN zelf ook een LED-kubus heeft, welke ze wilde opschalen om zo met een 3D LED-standbeeld aan GLOW Eindhoven mee te kunnen doen. Echter kostte het maken van deze kubus (5x5x5 LEDs) bijna twee werkweken en hierdoor zou de productietijd van één groot standbeeld te hoog zijn. Om dit op te lossen is bedacht om de kubussen modulair te maken zodat deze aan elkaar gekoppeld kunnen worden en als één groot geheel te gaan werken.

Tijdens de afstudeerstage heb ik samengewerkt met een klasgenoot. Hij realiseerde het PCB en de behuizing en ik realiseerde de software. Bovenstaande video laat ons eindresultaat zien. Een van de uitdagingen in het project lag in de positiebepaling. Hiervoor moest een eigen creatieve manier op verzonnen worden. Door de vrijheid en de begeleiding die we binnen ALTEN kregen ging dit goed. We hadden om de week een meeting met onze begeleiders waarin we een review kregen op ons werk. Ook dachten ze mee met complexe problemen die we hadden. Naast de begeleiders zelf, waren de andere consultants ook vaak bereid om mee te denken met ons project.

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik een contract aangeboden gekregen om bij ALTEN te komen werken. Deze heb ik aangenomen omdat ik me erg thuis voel bij ALTEN én door de gezellige en professionele sfeer.

Jacques

Ben je geïnteresseerd in afstuderen bij ALTEN? Check dan hier onze afstudeeropdrachten of stuur een mail naar onze afdeling Recruitment. Het is overigens ook mogelijk om zelf een afstudeeropdracht voor te stellen.