Technical Testing

Meten (testen) is weten.

ALTEN beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van Testen. Dit doen wij zowel in IT omgevingen als hightech-omgevingen (Technical Testing). Onderstaand lichten wij Technical Testing toe. Voor informatie over Software Quality Services en software testen volgt u deze link.

Test Engineering is het vakgebied dat zich richt op het valideren en verifiëren van technische software- en informatiesystemen, ofwel het meten van de kwaliteit van een systeem. Het is hierbij noodzakelijk om weloverwogen keuzes te maken. De juiste balans tussen testinspanning en (afgedekte) risico’s staat hierbij centraal. ALTEN ziet deze balans als de basis voor een goede teststrategie. Daarbij is de kwaliteit van het systeem belangrijk: voldoet het opgeleverde aan de functionele requirements? Maar ook aan non-functionele eisen als betrouwbaarheid, robuustheid, schaalbaarheid en snelheid moet worden gedacht.

Testen bij ALTENbetekent het verifiëren en analyseren van goede requirements, het maken van test plannen en testdesigns, gebruikmakend van de juiste test technieken, waar mogelijk het automatiseren van testen, het uitvoeren van de testen en rapportage over de voortgang en de issues en risico’s.

ALTEN is het eerste én enige bedrijf wereldwijd dat zich ‘ISTQB Global Partner’ mag noemen. Een bevestiging van onze uitgebreide kennis en ervaring op gebied van Test Engineering.

Binnen testen bieden wij ondersteuning op vier gebieden:

Test engineering

Al onze test engineers, test coördinatoren en test managers zijn ISTQB gecertificeerd, daarmee kunnen zij u ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van uw Test Strategie.

Daarnaast beschikken zij over een technische achtergrond, waardoor zij systemen goed kunnen doorgronden en niet voor verdieping in de techniek terugdeinzen.

Test Automation

Overweegt u het Testen (deels) te automatiseren binnen uw organisatie? Of ben u op zoek naar een oplossing waarmee u technische systemen op non-functionele eisen kunt testen?

Dan kan Alten u adviseren wat wel óf niet geautomatiseerd kan worden. Alten beschikt over ruime ervaring met testautomatisering en tools, deze kunnen wij tevens voor u ontwikkelen. Hiermee kunt u niet alleen tijd besparen, maar ook riciso’s op fouten aanzienlijk reduceren.

Test Process Improvement

Wilt u de kwaliteit van uw systemen en business processen verbeteren? Alten heeft een systeem ontwikkeld waarmee gemeten kan worden wat de huidige status is van het test proces en kan daaropvolgend aanbevelingen doen over welke optimalisatie mogelijkheden zijn.

Met een plan van aanpak kunt u stap voor stap uw Test programma en bedrijfsprocessen optimaliseren.

Usability Testing

De gebruikerservaring is in de laatste jaren een steeds belangrijker rol gaan spelen. Applicaties dienen intuïtief te zijn, gemakkelijk in gebruik en ze moeten er ook nog eens aantrekkelijk uitzien.

De Usability Test Experts van Alten kunnen u ondersteunen bij het evolueren van uw product, met behulp van Usability Testen, zodat deze optimaal voldoet aan de wensen en eisen.

ALTEN is tevens actief op het gebied van functioneel software testen en het inrichten en professionaliseren van testorganisaties. Informatie hierover leest u via deze link.

Wilt u meer weten of met ons in contact komen?

* Mandatory fields