Lucht- en Ruimtevaart

Lucht- en ruimtevaart spreekt zeer tot de verbeelding en is een zeer uitgebreid vakgebied. Toepassingen uit de lucht- en ruimtevaart vinden ook hun weg naar de commerciële wereld, zoals navigatiesystemen, de data van satellieten voor weervoorspellingen en het doen van onderzoek naar het verminderen van luchtweerstand.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid zijn kritieke waar den voor de lucht- en ruimtevaartindustrie.  ALTEN helpt op internationaal niveau organisaties te voldoen aan eisen rondom regelgeving, veiligheid en betrouwbaarheid en biedt consistentie met betrekking tot de kwaliteit van de supply chain. Ontwikkelingsperspectieven in de luchtvaartsector zijn veelbelovend: de komende twintig jaar, zal naar verwachting de wereldwijde vloot verdubbelen en passagiersvervoer groeien met 150%. Het product en service aanbod van de ALTEN Groep is bijzonder geschikt om de grote uitdagingen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie het hoofd te bieden, zoals het opstellen van requirements bij technische innovaties, het snel aan productie- en leveringsdoelstellingen te kunnen voldoen door het mobiliseren van de ALTEN know-how, het opstellen van technische documentatie en het vergroten van haar concurrentievermogen door middel van de Roemeense nearshore en de Indiase offshore delivery centers, die kwaliteit tegen competitieve prijzen bieden.

ALTEN biedt in al deze gebieden het volledige engineering spectrum aan over de gehele product life cycle: R&D van complexe systemen, kwaliteit- en configuratiemanagement, management van omvangrijke programma’s en klant support en trainingen.