Engineering

OVER ENGINEERING

ALTEN is een gerenommeerde partner op het gebied van technologie en innovatie en biedt ondersteuning bij research & development aan klanten in meerdere industrieën, waaronder semiconductors, energie en nutsbedrijven, agrotechnologie, transport, lucht- en ruimtevaart, defensie en de auto-industrie. Hoewel we wereldwijd aanwezig zijn, zijn we erg trots op onze lokale expertise, waardoor we op maat gemaakte oplossingen kunnen bieden die tegemoetkomen aan de specifieke technologiegerelateerde problemen van onze klanten.

Ons team van hardware-engineers zijn experts in het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde systemen die gebouwd zijn om de tand des tijds te doorstaan. Door hun expertise te combineren met onze technische softwarevaardigheden, nemen we graag uitdagende engineeringprojecten voor onze klanten aan. We bieden ook consultancy-diensten op alle technologiegebieden, en ons ALTEN Delivery Center (ADC) biedt onderdak aan een gespecialiseerd team dat projecten intern uitvoert, van planning en ontwerp tot realisatie en ondersteuning.

KLANTEN

Service Areas

MECHANICS

Onze mechanical engineering designers hebben uitgebreide ervaring met het werken aan een verscheidenheid aan systemen, waarbij ze omgaan met verschillende eisen gedurende het project. We helpen organisaties bij het creëren van ongecompliceerde oplossingen voor ingewikkelde hardware-bewegingen, met behoud van kosteneffectiviteit door vereenvoudigde produceerbaarheid. Onze ontwerpers gebruiken hun diepgaande kennis om specifieke constructies te maken, rekening houdend met factoren als toleranties, stijfheid en trillingen. Met expertise in mechanisch ontwerp in verschillende omgevingen, kunnen we ontwerpen maken die voldoen aan relevante richtlijnen en voorschriften, waaronder CE-, voedingsmiddelen-, medische en automobielrichtlijnen.

EXPERTISE
 • CAD-ontwerp
 • Kracht- en spanningsberekeningen
ELECTRONICS

Onze afdeling voor elektronisch ontwerp heeft veel kennis en expertise in huis op het digitale vlak van elektronica en software. Hun rol omvat het ontwerpen van complete elektronische systemen, inclusief componentselectie, bordontwerp en integratie in afgewerkte producten die low-level besturingssoftware bevatten. Dit vereist een veelzijdige kennis van elektronica, regeltechniek en software, en onze engineers werken samen met onze mechanische ontwerpafdeling en technische software engineers. Door gebruik te maken van onze analoge vaardigheid in componentselectie en bordontwerp, helpen we klanten bij het naadloos integreren van hun systemen van sensor tot mens-machine-interface.

EXPERTISE
 • PCB-ontwerp
 • Control engineering
 • Low-level embedded development
ROBOTICS & CONTROL

Robotics & Control richt zich op het realiseren van automatisering en autonomie in uiteenlopende processen, van gecontroleerde fabrieksomgevingen tot onvoorspelbare openbare ruimtes en wegen. Ons team van Robotics & Control-specialisten beschikt over de nodige expertise en ervaring om de automatiserings- en besturingsmogelijkheden te verbeteren. Ze zijn bedreven in het ontwikkelen van gloednieuwe robots en hebben de creativiteit om bestaande technologieën en platforms op innovatieve manieren te gebruiken voor nieuwe toepassingen. Hun expertisegebieden zijn onder meer het robotiseren van processen met behulp van industriële robotarmen en het ontwerpen van algoritmen voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

EXPERTISE
 • Control engineering
 • ROS
 • Motion design
 • Robotica
OPERATIONS

De engineers van onze afdeling Operations zorgen voor een succesvol en geoptimaliseerd productieproces, met nadruk op het leveren van hoogwaardige producten op een efficiënte en betrouwbare manier. Met achtergronden in machinebouw, mechanica, elektronica of industriële techniek passen zij hun expertise toe om de productie te optimaliseren. Quality engineering houdt toezicht op de productkwaliteit tijdens het productieproces, terwijl maintenance engineering zorgt voor de optimale werking van productieapparatuur en machines. Ten slotte richt production engineering zich op het optimaliseren van het gehele productieproces.

EXPERTISE
 • Quality engineering
 • Maintenance engineering
 • Production engineering

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

Laëtitia Francois – Recruitment manager

Ben je op zoek naar technische expertise in Engineering?

Matthieu Demeester – Technical Director