Continuous Integration

Een optimale Continuous Integration omgeving

Veel organisaties worstelen met de roadmap naar Continuous Integration (CI). Om de CI-omgeving binnen uw organisatie te optimaliseren is het volgende belangrijk om te weten:

  • Hoe volwassen is de huidige omgeving?
  • Welke stappen moeten er gezet worden om dit naar een hoger plan te tillen?

Op dit moment zijn er zo veel tools op de markt dat het lastig is te kiezen welke het beste past in uw eigen organisatie. ALTEN biedt u een gestructureerde aanpak waarin eerst wordt gekeken naar uw huidige niveau in de, door ALTEN ontwikkelde, CI maturity matrix én wat er voor nodig is om uw organisatie verder te ontwikkelen naar het gewenste niveau. We maken een uitgebreid stappenplan met de adviezen die u nodig heeft om door te groeien naar het gewenste niveau. ALTEN kan u vervolgens ondersteunen bij de implementatie.

Herkent u zich in deze vragen?

  • Hoe kan ik rework verminderen?
  • Hoe kan ik de huidige status van mijn applicatie monitoren?
  • Hoe kan ik de time-to-market van de producten versnellen?
  • Hoe pas ik (automatisch) testen (beter) toe?
  • Hoe krijg ik snellere feedback?

Het CI-team bestaat uit specialisten die kennis hebben van vele opensource en licensed omgevingen met daarbij ruime ervaring op het gebied van configuration management. Ieder lid van het CI-team heeft zijn eigen specialiteit zodat de best mogelijke CI-oplossing voor uw organisatie geleverd kan worden.

Continuous Integration is het proces om automatisch software te bouwen, integreren, testen en uit te leveren. Vooral bij het integreren van software is gebleken dat er vele problemen ontstaan. Door dit vaak en in een consistente omgeving uit te voeren kunnen problemen snel gedetecteerd worden. Zo is het mogelijk om de consistentie en kwaliteit van de software te waarborgen.

Er zijn veel verschillende technieken en tools beschikbaar om het CI-proces in te richten en vaak zijn ontwikkelaars al bezig om bepaalde technieken toe te passen. Om een beeld te krijgen van de huidige situatie binnen uw organisatie kunt deze tegen het licht houden met behulp van de maturity matrix.

Het CI-Assessment is door ALTEN ontwikkeld en geeft u snel inzicht in de mogelijkheden van CI binnen uw omgeving. Het ervaren CI-team levert vooraf gedefinieerde deliverables op binnen een vastgestelde periode.

Zij maken hiervoor gebruik van speciaal door ALTEN ontwikkelde proces templates, die aansluiten op vele verschillende omgevingen, ook die van uw organisatie.

Maturity modellen maken het mogelijk om organisaties te beoordelen aan de hand van een duidelijk gedefinieerde benchmark op het gebied van methodes en processen. De term maturity heeft betrekking op de mate waarin een organisatie in staat is om van een ad-hoc proces naar een geoptimaliseerd proces te komen.

De maturity matrix onderscheidt verschillende levels, waarin teams zich kunnen herkennen en geeft inzicht in hoe te verbeteren.

Bent u benieuwd hoe u van Beginner naar Expert gaat zonder dat u de organisatie verliest? ALTEN ondersteunt u er graag bij.

Wilt u meer weten of met ons in contact komen?

* Mandatory fields