Consultancy & Engineering

Wat zijn de nieuwste trends en uitdagingen in de wereld van Engineering?

Ontdek het in onze gloednieuwe communicatiecampagne.

Meer informatie  

Werken bij ALTEN

Je bent op deze pagina terechtgekomen omdat je meer wilt weten over het werken als consultant bij ALTEN. Wat houdt Consultancy & Engineering binnen onze organisatie precies in? Welke toegevoegde waarde kunnen wij bieden, aan wat voor soort projecten werken wij en voor welke opdrachtgevers doen wij dit? Lees onderstaand verder om op deze vragen een antwoord te krijgen.

Lees hieronder meer over:
Consultancy binnen ALTEN  |  Onze opdrachtgevers |  ALTEN Delivery Center | Vacatures


Consultancy & Engineering

Consultancy & Engineering binnen ALTENKijk hier voor meer informatie

ALTEN is een organisatie die toegevoegde waarde levert in de vorm van technische expertise via onze medewerkers, de consultants. Omdat alle medewerkers met elkaar in verbinding staan, vormen wij één groot kennisnetwerk. ALTEN is dan ook een kennisorganisatie.

Onze expertise zetten we op verschillende manieren in. In de vorm van consultancy, waarbij jij als engineer in het team van de opdrachtgever werkt aan het realiseren van het project. Hiermee breng jij met jouw kennis en kunde de kwaliteit van het team naar een hoger niveau. We spreken over consultancy wanneer we advies geven of onderzoek doen naar de beste oplossing. Bij engineering ondersteunen wij bij het daadwerkelijk realiseren (ontwikkelen) van de oplossing

Daarnaast voert ALTEN projecten uit voor onze opdrachtgevers via onze inhouse projectorganisatie, het ALTEN Delivery Center(ADC). Deze ADC’s bevinden zich op onze kantoren in Eindhoven, Capelle a/d IJssel, Amstelveen, Groningen, Apeldoorn en Hengelo. Aan deze projecten werken alleen ALTEN consultants en hebben wij de volledige projectverantwoordelijkheid. Dit biedt kansen voor projectleiders, software developers, software test engineers en meer.

Onze opdrachtgeversKijk hier voor meer informatie

Als consultant ben je werkzaam aan projecten voor onze opdrachtgevers op locatie óf via ons ALTEN Delivery Center. ALTEN is werkzaam voor opdrachtgevers in alle sectoren, zoals de hightech, landbouw en energiesector, gezondheidszorg, de semiconductor en auto industrie. Deze opdrachtgevers variëren in grootte van innovatieve start-ups, het MKB tot internationale spelers als ASML, Philips en Shell. Bij deze grote bedrijven zijn we preferred of zelfs diamond supplier. Wij worden dan ook als eerste betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwste innovaties, wat jou de mogelijkheid geeft om aan de gaafste projecten te werken. Om je een idee te geven: we hebben meegewerkt aan innovaties die autonoom rijden mogelijk maken, robotica voor smart farming, simulatiesoftware voor waterveiligheid, de toegangscontrole bij treinstations en de nieuwste generatie intelligente brillen.

Je kunt werken met cutting edge technieken of met bewezen technologieën, zo heeft iedere omgeving zijn voordelen!

ALTEN Delivery CenterKijk hier voor meer informatie

Het ALTEN Delivery Center (ADC) is een onderdeel van ALTEN voor het in-house uitvoeren van projecten. Jij maakt onderdeel uit van een vast kernteam van specialisten dat zo is opgezet dat de expertises die nodig zijn, binnen handbereik zijn; engineers en testers; analisten en architecten; projectmanagers en technisch specialisten. Al deze specialisten zijn ALTEN consultants, die alle kwaliteiten in huis hebben voor de volledige applicatie-lifecycle, van ontwerp en planning tot realisatie en beheer. Het ADC heeft ervaring met een breed scala aan type ontwikkelingen: elektronica, robotica, embedded software, scientific software, desktop/mobile/webapplicaties, Cloud infrastructuur en business intelligence.