Code Smells & Refactoring

TRAINING: Object Oriented OO-3 – CODE SMELLS & REFACTORING

Om ontwikkelsnelheid en kwaliteit in een groeiend software-product te handhaven is het belangrijk om het design goed in orde te houden. Het doel van deze ééndaagse training Code Smell & Refactoring is om cursisten inzicht te geven in de oorzaken en gevolgen van een slecht onderho�r design, herkennen van patronen die hier toe kunnen leiden en hoe hier iets aan te doen

De Code Smell & Refactoring training begint met de gevolgen van het niet continu onderhouden van het design (‘code rot’ en ‘technical debt’). Het grootste deel van de dag zal worden besteed aan het herkennen van patronen in code die de ontwikkelsnelheid en kwaliteit kunnen hinderen, de zogenaamde ‘code smells’. Verder gaan de cursisten zelf aan de slag om een aantal van deze smells weg te werken door middel van refactoring technieken. Hierbij ligt de focus op het maken van kleine, gestructureerde stapjes zonder daarbij het gedrag van de applicatie te veranderen en het van belang van unit testen hierbij.

De training is praktisch van aard met veel kleine code voorbeelden en praktische opdrachten waarbij de cursisten in tweetallen rottende code gaan verbeteren. Er wordt aangenomen dat de cursisten bekend zijn met OO concepten. Daarnaast zullen er een paar UML class diagrammen voorbij komen. Om deze training goed tot zijn recht te laten komen, is enige werkervaring met OO code aanbevolen.

Onderwerpen:

  • Introductie ‘software rot’, ‘technical debt’, ‘code smells’
  • Hoe kan de code systematisch worden verbeterd door te refactoren?
  • Hoe wordt Test Driven Development toegepast?
  • Code smells: bloaters, oo abusers, change preventers, dispensables, couplers, en meer….

Voorkennis
Basis programmeervaardigheden (bijv. in C++, C#) en enige kennis van object oriëntatie (OO) zijn gewenst.

Duur, aantal deelnemers en locatie
De training duurt één dag en wordt aan maximaal 10 deelnemers per keer gegeven. Deze training kan in overleg bij u ‘on-site’ gegeven worden of in onze cursusruimten.

Prijs
Prijzen zijn op aanvraag, deze is afhankelijk van de locatie en het aantal deelnemers.

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte voor de Code Smell & Refactoring training kunt u contact opnemen met de Academy via een van onze kantoren in uw regio of door het invullen van onderstaand formulier.