Consultant

Je bent een van de bouwers van de wereld van morgen!

Wij geloven dat innovatie zinvol is wanneer het een positieve impact heeft in de loop van de tijd en op het leven van mensen. Daarom begeleiden we je, geven we je verantwoordelijkheden en stellen we je in staat om altijd een stap voor te blijven – en geven we je alle sleutels om onze klanten en partners te ondersteunen bij hun technologische en duurzame transformatie.

1244 werknemers
89% van consultants
131 klanten
Business lines: Engineering, Life Sciences, and IT services
9 business sectors to always keep growing
Ondek zijn testimonial
Menno – Projectleider
“Bij ALTEN heb ik mijn stage en afstudeeropdracht voltooid, waarbij ik onderzoek deed naar realtime objectdetectie op embedded systemen. Nu werk ik aan twee projecten, een geautomatiseerde navigatietest en een bladsnijrobot. Dankzij ALTEN’s coaching en ondersteuning kon ik al vroeg doorgroeien naar projectleider en mijn technische vaardigheden combineren met leiderschap.”
Ondek zijn testimonial
Mark - Product Owner
“Het ALTEN Accelerate-programma is precies de uitdaging die ik zocht. Met relevante ervaring coach en begeleid ik jonge collega-engineers. Het persoonlijke leertraject, cursussen en goede begeleiding hebben mij geholpen mijn ambities te verwezenlijken. Ik geniet elke dag als Scrummaster binnen het ADC – ASML team en zou het Accelerate-programma zeker aanbevelen.”
Ondek zijn testimonial
Pleuni - BI Consultant en People Manager
“Als Informatieanalist en Power BI ontwikkelaar bij ALTEN werk ik aan een dataproject voor een provincie. Ik waardeer de groeikansen en het delen van kennis bij ALTEN, waar ik nog verder wil groeien in mijn rol als people manager en Informatieanalyst.”

Waarom werken bij ALTEN?

Zet jouw expertise in bij uitdagende technologische uitdagingen

We zetten jouw expertise in voor uitdagende projecten

Wij zijn ervan overtuigd dat technologie de kracht heeft om de toekomst te verbeteren. Je werkt aan projecten in het hart van technologische innovatie en digitale transformatie namens de grootste bedrijven in Engineering en IT Services, leiders in hun sector. Je implementeert nieuwe werkmethoden en werkt in geavanceerde omgevingen. Onze internationale groei opent de deuren naar een multiculturele omgeving: je geeft overal ter wereld vorm aan nieuwe technologieën.

Innovatie bij ALTEN

Vergroot je expertise door inspirerende samenwerkingen

We moedigen het delen van ervaringen aan om waarde te creëren

Wij zijn ervan overtuigd dat teamspirit de sleutel tot succes is. Ervaar een prikkelende omgeving waar expertise hand in hand gaat met samenwerken. Ontwikkel je professionele netwerk, laat je inspireren door onze communities en deel je talenten en passies. Je kunt ook samen met je collega’s deelnemen aan conferenties, sportevenementen en tal van andere activiteiten.

Investeer in je groei

We hebben een breed scala aan mogelijkheden gecreëerd

Wij geloven dat leren een continu proces is en dat de ontwikkeling van kennis onze grootste sterkte is. Een team bestaande uit een manager en een loopbaanmanager heeft oog voor jouw ambities. Je wordt begeleid tijdens een loopbaantraject dat je vooruitgang garandeert. Naast vooruitgang profiteer je van gateways op alle niveaus en in alle functies. Je kunt ook je expertise en persoonlijke kwaliteiten vergroten via onze opleidingsacademies en gespecialiseerde programma’s.

Wij maken het verschil

Wij geloven dat het bedrijfsleven en duurzame ontwikkeling goed samengaan

We zetten onze expertise in voor eco-innovatie en dragen bij aan projecten die werken aan een betere toekomst. Dit kunnen we doen door ons ethisch beleid en nalevingsbeleid, wat zorgt voor een veilige en rustige werkomgeving. Als verantwoordelijke werkgever zijn we ook toegewijd aan gelijkheid, solidariteit en inclusiviteit. Het is voor ons belangrijk om bijvoorbeeld vrouwen aan te moedigen om een technische en wetenschappelijke carrière na te streven.

Het recruitment proces bij ALTEN

Telefoongesprek met één van onze recruiters
Het eerste sollicitatiegesprek is met een Business Manager
Het tweede sollicitatiegesprek. Een test case kan onderdeel zijn van het proces, afhankelijk van de divisie
Laatste gesprek

ALTEN ondersteunt je in elke fase van je carrière

Jouw onboarding proces

Zodra je start neem je deel aan het introductie evenement, het ‘Welkom Evenement’, gerund door Business Managers en Technisch Managers. Dit is ook wanneer je andere werknemers ontmoet en je begint met bouwen aan je professionele netwerk.

Beheer van je vaardigheden

We ondersteunen onze consultants bij het opnemen van verantwoordelijkheden door middel van specifieke in-house trainingen voor onze projectmanagers, specialisten en experts. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: werkpakketbeheer, assertiviteit en beïnvloeding, functieoverschrijdend management, etc. Onze experts bieden ook certificeringscursussen aan om jouw technische vaardigheden te verbeteren.

Jouw ontwikkelingskansen

Je manager zal regelmatige opvolgingsgesprekken inplannen om ervoor te zorgen dat je opdracht soepel verloopt. Ook wordt er een jaarlijks beoordelingsgesprek ingepland om jouw professionele doelstellingen af te stemmen, een ontwikkelingsplan op te stellen en een trainingsplan te maken. Er zijn vier carrièrepaden beschikbaar: projectmanagement, expertise, zakelijke functies of ondersteunende functies. Dit zijn allemaal richtingen waar je naar toe kan groeien. Tijdens je beoordelingsgesprek kan je een bepaald pad als doel stellen voor jezelf. Samen met jou wordt dan een ontwikkelingsplan opgesteld inclusief een trainingsplan om jouw hier heen te laten groeien.

Beleef de internationale ervaring!

Op zoek naar een spannende uitdaging? ALTEN biedt internationale carrièremogelijkheden aan getalenteerde kandidaten. Als je interesse hebt in deelname aan de meest innovatieve technologische projecten, het ontwikkelen van je vaardigheden en het verkennen van nieuwe omgevingen, sluit je dan aan bij ALTEN!