ALTEN Digital Enterprise

Software & Cloud Engineering

De digitale wereld is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse werkzaamheden en routine. Iedereen gebruikt dagelijks applicaties, web-based of mobiel, voor werk en privé. Door de hoge eisen die tegenwoordig gesteld worden aan het applicatielandschap zie je ook verschuiving ontstaan in de manier van applicatiebouw. Ook de onderliggende (Cloud)infrastructuur verandert voortdurend. Voorheen waren applicaties veelal monolithisch, alle functies in één applicatie en een vaste infrastructuur. Nu zijn er steeds meer eisen van gebruikers voor schaalbare, veerkrachtige en flexibele applicaties. Er is een opkomst van zogenaamde event-driven architecturen, waarbij applicaties opschalen wanneer er vraag is of gaat ontstaan. Dit vraagt om een zeer flexibele front-end, back-end, middelware en een meeschalend infrastructuurplatform. De opkomst van microservices en containers zijn een goed voorbeeld van hoe applicaties flexibeler en schaalbaar worden gemaakt. Dit brengt dan weer andere uitdagingen met zich mee met betrekking tot complexiteit, de technische inrichting en het beheer.

 

ALTEN Software & Cloud Engineering ondersteunt bedrijven in de uitdagingen die voortvloeien uit de continue digitalisering. Denk hierbij aan de bouw van applicaties, ontwerpen van architecturen of het inrichten van Cloud- en DevOps omgevingen ter ondersteuning van applicatiebouw en -onderhoud.

ALTEN Software & Cloud Engineering heeft vier pijlers:

 • Digital Experience ‘bouwen en onderhouden van class-leading applicaties’
 • Process Transformation ‘voordoen, samendoen en loslaten’
 • Cloud & Data Platforms ‘getting the fundamentals right’
 • IoT – ‘from sensors to meaningful information’

ALTEN is partner van zowel Microsoft als Amazon Web Services (AWS) voor applicatiebouw en cloud-platformen.

Voor interessante blogs over Software&Cloud Engineering, klik je hier.

Digital ExperienceKijk hier voor meer informatie

Digital ExperienceBouwen en onderhouden van class-leading applicaties

 • Front-end Development
 • Backend Development
 • Application Integration
 • Low-Code development

Het succes van uw applicaties staat of valt bij de beleving die de gebruikers ervaren. Voor ons is dit de Digital Experience. De beleving omvat uiteraard hoe een applicatie eruit ziet en hoe intuïtief het werkt. Maar het gaat dieper dan dat. Want onder de oppervlakte moet alles goed werken en op elkaar aansluiten. Vandaar dat zowel front-end als backend domeinen zijn waar we aandacht aan besteden. En pak je die beide op, dan pak je ook integratie op. Wij zijn thuis in fullstack. De talen en platformen die het beste passen, zetten wij in. Hierbij maken wij gebruik van de mogelijkheden die de nieuwste ontwikkelingen ons bieden. Dit kunnen de laatste Javascript frameworks zijn, gebruik van containers of ontwikkeling in low-code. Wij kijken naar wat bij u past.

Process TransformationKijk hier voor meer informatie

Digital Transformation

Voordoen, samendoen en loslaten

 • Continuous Integration & Continuous Delivery (CI-CD)
 • DevOps engineering & consultancy

 

Door snel opvolgende ontwikkelingen op het vlak van Software Development zijn er nieuwe werelden geopend en worden individuen steeds effectiever en efficiënter. De ondersteunende processen in software development teams zijn hierbij essentieel, aangezien ontwikkelaars bij voorkeur naadloos en geïntegreerd (Continuous Integration – CI) met elkaar moeten kunnen werken in één codebase. Daarnaast is het automatiseren van software deployments naar testomgevingen en uiteindelijk productieomgevingen (Continuous Delivery – CD) een essentiële stap om verdere bottlenecks in het software development proces te beperken. Hierdoor komt steeds meer verantwoordelijkheid te liggen bij Development teams voor de applicatie die zij bouwen of beheren. Dit raakt al snel aan de term DevOps, wat inhoudt dat teams die software schrijven ook verantwoordelijk zijn voor de beheer van de software in een productieomgeving. Dit vergt meer expertise en vaardigheden in het team dan puur development-vaardigheden, denk bijvoorbeeld aan infrastructuur, connectiviteit, cloud of middleware kennis.

Cloud & Data PlatformsKijk hier voor meer informatie

ALTEN Coud en API

Getting the fundamentals right

 • Cloud Platform Engineering
 • Data Platform Engineering

Applicaties hebben een solide basis nodig om te functioneren en in steeds grotere mate wordt hier de cloud voor gebruikt. Steeds meer bedrijven maken de stap naar deze vorm van hosting vanwege het gemak, de flexibiliteit en de schaalbaarheid. Het idee is om, net als bij stroom uit de muur, rekenkracht, geheugen en opslag in te kopen om daar naar behoefte IT systemen op te laten functioneren. Het verplaatsen van omgevingen van je eigen server naar de cloud betekent echter niet dat het per definitie makkelijker wordt. Inrichtingskeuzes zijn bepalend of je alles weet te halen uit de voordelen die de cloud je biedt. Dit geldt enerzijds voor cloud als infrastructuur, maar ook voor BI-platforms of Big Data omgevingen die draaien op een publieke of private cloud omgeving.

Internet of ThingsKijk hier voor meer informatie

IoT

From sensors to meaningful information

 • Applicaties en business integration
 • API
 • Privacy en beveiliging

Het Internet of Things (IoT) levert een stroom aan data op. Deze kunt u gebruiken voor het verkrijgen van inzichten in en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Centrale pijlers van uw IoT-oplossing zijn het ontsluiten van deze informatie in applicaties, interfaces en portals, en de integratie in uw business via API’s. Ons uitgangspunt is: beveiliging begint bij de poort, maar houdt daar niet op. Kijk hier voor meer informatie over IoT.

VacaturesKijk hier voor meer informatie

Vacatures DEAls unit Software & Coud Engineering staan wij voor fullstack. Dus softwareontwikkeling doen we dan ook vanuit verschillende expertises:

 • front-end applicatieontwikkeling
 • API’s en backend development
 • cloud- en dataplatformen
 • Internet of Things (IoT)

Samen gaan wij op zoek naar een uitdagende opdracht, waarin jouw groei centraal staat en jouw kwaliteiten het best naar voren komen. Daarnaast geloven wij dat je nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk vlak verder te ontwikkelen.

Heb je al jaren ervaring, sta je aan de start van je carriere of zoek je een afstudeeropdracht? Bij ons is alles mogelijk! Wil je liever eerst een gesprek om te bepalen wat bij je past en of ALTEN bij je past? Dan is een ‘Boost your Career‘ gesprek waarschijnlijk iets voor jou. Tijdens dit vrijblijvende gesprek zoomen we specifiek in op je huidige rol, maar kijken we ook naar de stappen die je daarvoor gemaakt hebt en waar je in de toekomst graag heen zou willen.

Kijk hier voor onze vacatures op het gebied van Software & Cloud Engineering:

 

vacatures

 

Soorten Dienstverlening

Consulting & Engineering Op basis van individuele kennis en vaardigheden leveren onze medewerkers een oplossing voor uw vraag.
Work Packages ALTEN neemt de volledige ontwikkeling van u over op een van onze Service centers.
Projecten Afspraken over tijd, geld en de resultaten die opgeleverd moeten worden in het kader van een project.

Blogs Software & Cloud Engineering

Mandatory fields *