Alten Nederland

Scaled Agile

Opschalen van Agile in uw organisatie

De markt vraagt om steeds meer complexere oplossingen en wil het sneller geleverd krijgen. Bedrijven moeten zich aanpassen aan deze nieuwe, snel veranderende behoeften om een betrouwbare partner te blijven. Om op deze snel veranderende omgeving aan te sluiten, werken veel bedrijven met Scrum of andere Agile methodieken. Scrum richt zich daarbij primair op het teamproces, maar wat moet u nu doen als u projecten, programma’s of de hele organisatie meer Agile wilt inrichten? Hoe zorgt u ervoor dat 20, 30 of misschien wel 100+ engineers gezamenlijk aan een project of product werken? Dit geeft andere uitdagingen ten opzichte van kleinere ontwikkel teams. Hiervoor zijn zogenaamde ‘Scaled’ Agile frameworks beschikbaar, zoals SAFe en LeSS.

 

Waarom kiezen voor een ‘Scaled’ Agile Framework?

Veel organisaties beginnen met Agile door te experimenteren met een of twee teams. Wanneer deze teams succesvol zijn, zal de belangstelling groeien voor het repliceren van dit succes in de gehele organisatie. Dit is het kantelpunt waarbij het verder adopteren van de Agile-werkwijze uitdagender gaat worden. Om zonder verdere munitie dit veranderproces in te gaan, gaat u tegen problemen aanlopen die vermeden kunnen worden. Zo kunt u gebruik maken van bestaande ‘Scaled’ Agile frameworks die het beste bij uw organisatiecultuur en doelen aansluit.

Een ‘Scaled’ framework vraagt om het bedrijfsbreed doorvoeren van de Agile mindset. Dit raakt de gehele organisatie: de structuur, cultuur, architectuur, leiderschap, HR, finance, development en IT. De invoering van een ‘Scaled’ framework zal een inspanning vragen van uw organisatie die merkbaar zal zijn in meerdere lagen. Echter de vele voordelen die dit oplevert zijn aanzienlijk wanneer alle bedrijfsonderdelen als een Value stream samenwerken.

 

Hoe kan ALTEN u van dienst zijn?

Heeft u interesse om met een ‘Scaled’ Agile framework te gaan werken of doet u dit al maar loopt u hier tegen problemen aan waarvoor u geen oplossing ziet? ALTEN biedt u uiteenlopende mogelijkheden om u te ondersteunen, bekijk onze Agile diensten.

Wilt u meer weten of met ons in contact komen?

Mandatory fields *