Alten Nederland

Financieel

De financiële sector bestaat uit instellingen die ervoor zorgen dat consumenten kunnen betalen, sparen, lenen en verzekeren. De financiële sector zal de komende jaren snel en ingrijpend veranderen.

De rol van banken wordt kleiner, we gaan meer startups zien die slimme technologie gebruiken. Op dit moment wordt 98% van de financiële apps ontwikkeld door andere bedrijven dan banken. Er ontstaat momenteel een doe-het-zelf-samenleving die in toenemende mate draait op peer-2-peer geld. Het nieuwe motto luidt: bankieren zonder bankiers. Daarnaast treden bedrijven als Apple en Google toe tot de financiële markt.

Die nieuwe toetreders zullen de versmelting tussen finance en IT nog verder versnellen. Niet alleen de grote spelers als Google en Apple, maar ook Fintech-startups jagen innovatie aan. De financiële afdeling is de laatste jaren medeverantwoordelijk geworden voor de groei van bedrijven. Om deze groeidoelen te realiseren in een snel veranderende wereld van big data, digitalisering en mobiele consumenten, heeft de financeprofessional de hulp nodig van zijn IT-collega. Alleen door de inzet van slimme IT-oplossingen blijven organisaties in de toekomst in staat om bedrijfsprocessen efficiënt te organiseren en klanten direct te bedienen. Dat betekent integratie van IT-oplossingen in financiële processen en producten.

ALTEN biedt consultancy diensten aan in de financiële sector op het gebied van software ontwikkeling, testen en applicatie-onderhoud.