XPERT Sessions: Software Architectuur

okt 06
Software Architectuur
Share

In verband met grote belangstelling hebben we de inschrijvingen voor deze Xpert sessie moeten sluiten. Heb je alsnog belangstelling, mail dan naar events@alten.nl, dan plaatsen wij je op de reservelijst.

In het kader van één van onze kernwaarden, networkers in knowledge, staat kennisdeling bij ALTEN hoog in het vaandel. In een tijd waarin veel op afstand wordt gedaan heeft ALTEN besloten om deze kennisdeling te blijven nastreven, maar in een online vorm. Vanuit deze gedachte zijn onze Xpert Sessions ontstaan. In deze sessies delen onze experts hun vakinhoudelijke kennis in de vorm van webinars, waar ruimte is voor vragen en discussie om zo optimaal van elkaar te kunnen leren. Met deze sessies biedt ALTEN een kennisplatform aan, samengesteld voor en door experts.

Software Architectuur: Wanneer hebben we genoeg design gedaan?

In de loop van tientallen jaren is er een overvloed aan begrippen en technieken ontstaan die gebruikt kunnen worden om een software-architectuur te beschrijven. Echter, veel van deze begrippen en technieken hebben hun weg naar de dagelijkse praktijk van een software architect niet gevonden. Hoe komt dat? Hoe kiezen we welke van deze praktijken in een project worden gebruikt? Hoe kiezen we tussen verschillende praktijken in projecten? 

Naast deze overvloed aan begrippen en technieken is ook de rol van de software architect in de loop der jaren geëvolueerd. Enerzijds is er de overtuiging dat software architectuur in het middelpunt van elk project moet staan. Aan de andere kant is er de overtuiging dat software architectuur een bijproduct is van elk project en dat de software-architectuur uit de code moet voortkomen.

Welke van deze overtuigingen is het beste? Is de ene aanpak beter dan de andere? En zo niet, hoe kiezen we dan?  Hoeveel architectuurwerk moet er worden uitgevoerd? En wanneer is het architectuurontwerp klaar? Deze discussiepunten en meer komen aan bod tijdens dit interactieve webinar, gepresenteerd door Robert van Uden

Datum: dinsdag 6 oktober 2020
Tijd: 19:00 uur

Voorkennis: om aan dit webinar deel te kunnen nemen is een achtergrond op HBO niveau, met een informatica component, noodzakelijk. Je beschikt over enige jaren ervaring als software developer.
T
aal: het webinar wordt in het Nederlands gegeven, maar bevat Engelse slides.

Schrijf je in voor de XPERT Sessions – Software Architectuur via onderstaand inschrijfformulier.

Graag tot 6 oktober!

In verband met grote belangstelling hebben we de inschrijvingen voor deze Xpert sessie moeten sluiten. Heb je alsnog belangstelling, mail dan naar events@alten.nl, dan plaatsen wij je op de reservelijst.

 

Misschien vindt u dit ook interessant

In haar rol als kennispartner organiseert ALTEN uiteenlopende events om haar kennis te delen. Wil je meer weten over deze evenementen? Klik dan op één van onderstaande events voor meer informatie óf om je in te schrijven.