XPERT Session: Secure Software Development Techniques

nov 26
Xpert session Secure Software Development techniques
Share

In het kader van één van onze kernwaarden, networkers in knowledge, staat kennisdeling bij ALTEN hoog in het vaandel. In een tijd waarin veel op afstand wordt gedaan heeft ALTEN besloten om deze kennisdeling te blijven nastreven, maar in een online vorm. Vanuit deze gedachte zijn onze XPERT Sessions ontstaan. In deze sessies delen onze experts hun vakinhoudelijke kennis in de vorm van webinars, waar ruimte is voor vragen en discussie om zo optimaal van elkaar te kunnen leren. Met deze sessies biedt ALTEN een kennisplatform aan, samengesteld voor en door experts.

Xpert Session: Secure Software Development Techniques

“Security! Security! Security!” wordt tegenwoordig steeds als antwoord gegeven op de vraag naar de drie belangrijkste prioriteiten liggen in een project. En natuurlijk is dat niet zo: hoeveel projecten falen niet op een slechte architectuur en even zo vaak op het feit dat de vraag van de klant onvoldoende duidelijk is.

Toch is het antwoord ook weer niet zo gek: bedenk eens wat de gevolgen van falen zijn. Als een project faalt, dan heb je natuurlijk een boze klant en een deuk in je imago. En je bent misschien ook nog eens veel geld kwijt. Bij falende beveiliging is de reikwijdte echter veel groter, in plaats van twee benadeelde partijen (de opdrachtgever en opdrachtnemer) heb je er misschien wel tienduizenden. En ligt er informatie op straat die nooit meer terug te draaien is. Of met de gestolen gegevens kunnen nog weer anderen geschaad worden. Dan is een ransomware-aanval of DoS maar een futiliteit. Faillissement na data-diefstal komt vaak voor.

En als het nou jouw code was die dit mogelijk maakte….

Veiligheid heeft invloed op vele plaatsen. En dus ook in de software die jij maakt. Laten we samen eens door een aantal thema’s lopen en kijken welke vragen je moet stellen aan jezelf, en welke oplossingen er voorhanden zijn.

Ben je benieuwd naar de technieken om veilige software te ontwikkelen? Schrijf je dan in voor deze online XPERT Sessie online (via Teams), via onderstaand formulier:

Datum: donderdag 26 november 2020

Tijd: 19:00u

Voorkennis: ervaring met software ontwikkeling is een vereiste (geen specifieke talen of platformen).

Verwachte lengtes sessie: 45 minuten presentatie / ca. 15 minuten voor vragen/discussie.

De XPERT Sessies van ALTEN worden opgenomen, zodat je deze nog eens terug kunt kijken. Check deze video’s via onze Kennisbank via deze link.

Check hier ons privacystatement.

Misschien vindt u dit ook interessant

In haar rol als kennispartner organiseert ALTEN uiteenlopende events om haar kennis te delen. Wil je meer weten over deze evenementen? Klik dan op één van onderstaande events voor meer informatie óf om je in te schrijven.