XPERT Session: Design Patterns

jan 28
Design Patterns
Share

In de tweede helft van de jaren ’90 waren ze het onderwerp van een enorme hype na het verschijnen van het boek “Design Patterns” van Erich Gamma. Nu, na ruim vijfentwintig jaar, is deze manier van werken nog steeds relevant. Design patterns zijn binnen object-oriented design een klassiek concept. Naast een verzameling herbruikbare ontwerp-bouwstenen vormen ze ook een gedeeld vocabulaire voor ervaren ontwikkelaars. Daarom zijn ze een onmisbaar hulpmiddel bij het ontwerpen.

Met dit in het achterhoofd presenteert Joost Bonnet op 28 januari a.s. de online XPERT Session: ‘Design Patterns‘. In deze XPERT Session zoomen we in op een drietal design patterns, namelijk:

  • Factory Method
  • Adapter
  • Observer

We staan stil bij wat er ook alweer precies mee bedoeld wordt, hoe ze zijn ontstaan, maar vooral in hoeverre ze in 2021 nog steeds relevant zijn voor jou als ontwikkelaar. Maar, natuurlijk ga je ook hands on aan de slag. Kortom: dit mag je niet missen. We hopen dat je er 28 januari bij bent. Je kunt je aanmelden door middel van onderstaand formulier. Graag tot dan!

Wat: XPERT Session ‘Design Patterns’
Wanneer: Donderdag 28 januari 2021
Hoe laat: 19.00 uur

Via: Teams, link volgt later
Verwachte lengte sessie: 1 á 1,5 uur
Taal: de presentatie wordt in het Nederlands gegeven. De slides zijn in het Engels.

Let op! Installeer van te voren een compiler voor je favoriete OO-programmeertaal, dan kun je tijdens de sessie meedoen aan wat ‘recreational coding‘! 

 

Check hier ons privacystatement.

In het kader van één van onze kernwaarden, networkers in knowledge, staat kennisdeling bij ALTEN hoog in het vaandel. In een tijd waarin veel op afstand wordt gedaan heeft ALTEN besloten om deze kennisdeling te blijven nastreven, maar in een online vorm. Vanuit deze gedachte zijn onze XPERT Sessions ontstaan. In deze sessies delen onze experts hun vakinhoudelijke kennis in de vorm van webinars, waar ruimte is voor vragen en discussie om zo optimaal van elkaar te kunnen leren. Met deze sessies biedt ALTEN een kennisplatform aan, samengesteld voor en door experts.

Misschien vindt u dit ook interessant

In haar rol als kennispartner organiseert ALTEN uiteenlopende events om haar kennis te delen. Wil je meer weten over deze evenementen? Klik dan op één van onderstaande events voor meer informatie óf om je in te schrijven.